Hostalric va plantar fa 60 anys una trentena de moreres a la plaça dels Bous. Tot i això, a causa del pas dels anys i les podes intensives que se solen fer en jardineria, ara mateix els 32 exemplars d'aquests arbres no presenten un bon estat de salut, segons va informar ahir el consistori. Per això, ha encarregat un estudi de valoració sobre la situació d'aquests arbres i presentarà les conclusions als veïns en una reunió que tindrà lloc el 4 de febrer.

L'Ajuntament va recordar que les podes es fan seguint uns criteris de seguretat, formació o control de creixement però que debiliten i retallen la vida dels arbres, provocant un deteriorament lent i exposant de l'arbre a diferents malalties com els fongs o les plagues.

Fa unes setmanes, l'Ajuntament va encarregar un estudi i valoració sobre la situació dels arbres a Josep Maria Riba, biòleg-entomòleg, assessor en fitopatologia i arboricultura. La reunió informativa a tots els veïns i veïnes de la vila es farà el dimecres 4 de febrer a les 20.00 hores al Centre Cultural Serafí Pitarra on Riba exposarà els resultats del seu estudi i quines mesures s'han de prendre per resoldre les importants insuficiències estructurals que estan patint les moreres de la plaça dels Bous.

El 20 de novembre, l'arquitecte tècnic municipal ja va emetre un informe comunicant al govern la mala situació de l'arbrat existent a l'espai de sauló, a la zona de la façana de La Tordera. Després d'una inspecció visual, va constatar que els troncs principals eren buits i les branques estaven malmeses i deteriorades i avisava de la seva "debilitat" estructural i la possibilitat que poguessin caure.