La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va confirmar ahir que el seu departament ha eximit definitivament una nena musulmana de fer natació en una escola de Santa Coloma de Farners. El cas va saltar fa unes setmanes quan una mestra de l'escola Sant Salvador d'Horta va denunciar en un escrit als serveis socials de l'Ajuntament que es tractava d'un cas de discriminació sexual, ja que els pares de la menor li haurien prohibit treure's el xador, una peça de roba que només deixa la cara al descobert. Tot i això, el germà de la mateixa noia sí que fa l'assignatura.

Ahir, la consellera va respondre una pregunta sobre la qüestió a e-notícies, el portal que havia avançat la informació fa uns dies. Rigau va confirmar el que en el seu moment ja va respondre el delegat d'Ensenyament, Albert Bayot, preguntat sobre aquesta polèmica. Així, Rigau va confirmar que la natació en aquesta escola "no és una matèria lectiva" i, per tant, no obligatòria, va dir en la roda de premsa posterior a la reunió del govern català. Segons recull e-notícies, per Rigau la polèmica s'ha solucionat "fent mediació, que és com han d'acabar aquests temes" i va afegir que "cal replantejar una activitat que no és lectiva". "La natació és una activitat complementària i pot haver-hi nens que la fan i d'altres que no", va relatar.

Amb tot, va recordar que Ensenyament vol que "tothom participi de manera col·lectiva en les activitats i això s'aconsegueix a través de la mediació, però quan no és lectiva no pots obligar", va dir.