L'Audiència de Girona va jutjar ahir un home que s'enfronta a 10 anys de presó per intentar matar la seva ex a ganivetades i, després, robar-li diners i el cotxe. L'acusat, Mohammed Rghioui, va negar ser l'autor de l'apunyalament i va assegurar que el dia de l'agressió, el 5 de febrer del 2010, estava a Bèlgica i no a Lloret de Mar. La víctima, en canvi, va assegurar que quan va tornar a casa després de passar la nit fora, l'acusat l'esperava a dins. Llavors, van començar a discutir, ell la va tirar a terra agafant-la pels cabells i li va clavar un ganivet fins a tres vegades. En un primer moment, la noia va atribuir l'agressió a un altre home però diu que va ser "per por" a l'acusat.

Rghioui s'enfronta a una pena de 8 anys de presó per un homicidi en grau de temptativa i a 2 anys més entre reixes per un robatori amb força. La defensa, però, demana que l'absolguin. El judici que va quedar vist per sentència.

Ahir, la fiscalia i l'acusació particular van sostenir que l'acusat va utilitzar les claus que encara guardava del pis on vivia la seva exparella. Per això, quan la noia va arribar a casa el 5 de febrer del 2010 cap a tres quarts de dotze del migdia, el processat ja l'esperava dins.

La noia va relatar que havien tingut una relació intermitent, amb discussions habituals per gelosia. Segons va explicar, quan va veure l'acusat van començar a discutir perquè, encara que ja no estaven junts, ella havia "fet la seva vida" i havia passat la nit amb un altre home. "Em deia tota l'estona que marxés, que tenia cinc minuts per marxar", va relatar la noia, que deia que el pis on vivia estava a nom del seu ex. Aleshores, va prosseguir la noia, la va agafar pels cabells i la va fer caure a terra. "Després tot va ser molt ràpid, va treure un ganivet no sé d'on i me'l va clavar tres vegades", va declarar. Finalment, amb promeses de no denunciar-lo, va aconseguir que li donés les claus per sortir del pis i va demanar ajuda.

El processat va negar totes les acusacions i va dir que el 5 de febrer del 2010 era a Bèlgica, on feia un temps que se n'havia anat a viure. També va negar que ell i la víctima fossin parella. "Érem amics, en un moment vam tenir relacions, però no vam ser mai parella", va afirmar l'acusat.

El processat va assegurar que la víctima es va discutir amb la seva germana i li va demanar a ell si podia anar a viure al seu pis de Lloret. "Com que jo marxava, li vaig dir que s'hi podia quedar quinze dies", va relatar Rghioui. El processat va dir que "no sap" per què la víctima li atribueix l'agressió a ell.

També va dir desconèixer com és que el cotxe robat de la víctima just després de l'agressió va aparèixer a Bèlgica i va explicar que, de fet, una germana de la noia vivia al país. La víctima també va dir que l'agressor li va robar 1.000 euros que tenia dins una cartera. "No era una noia per tenir-hi una relació seriosa, tenia problemes amb les drogues", va assegurar l'acusat.

La defensa de Rghioui va demanar que l'absolguin. El cas, que va arribar a judici ahir a la secció quarta de l'Audiència de Girona, va quedar vist per a sentència.