La sala de plens de l'Ajuntament de Lloret de Mar va acollir ahir la presentació d'una nova edició del Carnaval de la Costa Brava Sud, que tindrà lloc del 13 al 28 de febrer. L'acte el van presidir pels alcaldes de Lloret, Blanes Tossa, Romà Codina, Josep Marigó i Gisela Saladich. Els encarregats de presentar les activitats van ser les regidores de Festes de Lloret, Ester Olivé i Idoia Saracíbar; la regidora de Blanes, Lara Torres; i el regidor de Tossa, Ignasi Sallés.

Aquest esdeveniment va néixer el 2012 per promocionar el Carnaval a les tres poblacions i coordinar un dels seus atractius més destacats, la Rua. L'objectiu era gaudir de les rues sense problemes de coincidència de dies i horaris.

Pel que fa les dades de participació, a Lloret hi participen un total de 21 carrosses i comparses que sumen més de 1.660 participants, va explicar la regidora Olivé. A Blanes, Torres va destacar el caràcter familiar de la jornada de dissabte i la participació de 20 carrosses i comparses amb més de 1.500 participants. El regidor de Tossa va apuntar a l'augment de participació de carrosses i comparses fins a 18 aquest any. Els alcaldes van coincidir en destacar que aquesta iniciativa ha estat molt positiva als tres municipis.

A Lloret, la rua es farà el dissabte 14 de febrer a les 4 de la tarda i el diumenge 15 de febrer a les 12 del migdia. Blanes la farà diumenge 15 de febrer a les 5 de la tarda i Tossa del dissabte 28 de febrer també a les cinc de la tarda. La previsió és que unes 100.000 persones s'apropin per viure les tres rues.

Sobre la promoció, es mantenen els 35.000 programes que repartiran als tres municipis i la campanya a la televisió. Els programes s'han fet arribar als veïns i es repartiran als municipis del nord del Maresme i a la Selva interior.

Carrossa solidària contra l'AME

Una de les novetats de la Rua 2015 és la participació d'una carrossa solidària a favor de la lluita contra l'AME (Atròfia Muscular Espinal), que comptarà amb la participació de més de 500 persones.

A Lloret, el 13 de febrer es farà un espectacle d'exhibició d'art capil·lar on es podrà esdevenir protagonista d'un xou de perruqueria que combina art i perruqueria i que convertirà el públic en autèntiques "escultures capil·lars".

A Blanes, la tarda del dissabte 14 de febrer s'ofereix un espectable infantil i un taller de Carnaval per a famílies amb màscares, complements i maquillatge. A Tossa tancarà el Carnaval de la Costa Brava Sud amb la seva ja famosa festa "La Ressaca del Carnaval".

A banda del Concurs de disfresses també se celebra el Sambòdrom, un concurs de coreografia on totes les comparses demostren les seves habilitats. Tossa manté la combinació de gastronomia i festa amb la quarta edició de la campanya gastronòmica "El Carnaval i la Cuina del Bacallà a Tossa de Mar".

Un nou concurs d'Instagram

A més, enguany es tornarà a celebrar el Concurs Instagram del Carnaval de la Costa Brava Sud atès el gran èxit de la seva primera edició, on es van penjar més de 600 fotografies amb l'etiqueta #carnavalcostabravasud. De la mateixa manera, i gràcies a la col·laboració dels professionals del sector serveis, també hi haurà més premis al concurs que l'any passat.