L'agrupació del PSC de Maçanet de la Selva va escollir dilluns a Adrià Ortiz com a cap de llista a les pròximes eleccions municipals. Ortiz substitueix a l'actual portaveu del PSC a l'Ajuntament, José Martínez, com a candidat i és regidor a Maçanet des de fa un any i mig.

En les eleccions de 2011, el PSC va obtenir dos regidors, Martínez i Tomàs Reyner. Dos anys més tard, Reyner va renunciar per motius personals. El PSC va buscar un substitut però la resta de membres de la llista també va dimitir en bloc.

El PSC va buscar un substitut de fora la candidatura, Adrià Ortiz, d'uns 29 anys, secretari de Política Municipal de les Joventuts Socialistes a les comarques gironines i membre del seu Consell Nacional. En un comunicat, Ortiz es va posicionar ahir contra les "injustícies socials" i va rebutjar la forma d'actuar de l'actual equip de govern de Maçanet, a qui va retreure la seva "incapacitat" per adaptar-se a la situació econòmica actual.

L'alcaldable socialista es va proposar una renovació d'idees i persones a la candidatura del partit per aturar "un cicle de governs de dretes". La joventut d'Ortiz contrasta amb la del candidat de CiU, Antoni Guinó, que opta a la reelecció a una alcaldia que ocupa de forma intermitent des del 1988.

Per Ortiz, "tenim l'objectiu de treballar i establir un projecte progressista, obrir l'ajuntament a tothom i estendre la mà a les famílies més necessitades" amb "democràcia i transparència". I va sentenciar que "volem construir una societat amb més oportunitats de treball, cultura, ajudes a les persones necessitades, més i millors serveis, una societat més justa i solidaria sense excloure cap ciutadà".