L'obreria de Santa Cristina de Lloret, propietària de l'ermita, ha renunciat al conveni signat amb l'Ajuntament segons el qual cedia la utilització pública del temple a l'Ajuntament per a l'ús d'activitats culturals durant 15 anys. El conveni estava subjecte a una subvenció de la Diputació de Girona per fer unes obres a l'ermita, uns diners que finalment l'obreria ha rebutjat i, per tant, renuncia al conveni.

L'acord es va signar el març de 2014 i en un principi la vigència del conveni era de 20 anys. L'Obreria havia de fer unes obres de pavimentació que van costar 50.000 euros, i la subvenció de la Diputació va ser de 10.000 euros, menys de l'esperat. Per aquest motiu ja es va reduir la durada de la cessió de 20 a 15 anys. Amb tot, l'assemblea de l'obreria va creure que l'import subvencionat era poc en comparació als anys que se cediria l'ús de l'ermita. Per això, van acordar rebutjar la subvenció, assumir els 50.000 euros i renunciar al conveni, que anava lligat a la subvenció. La Junta de Govern Local del 26 de gener va acceptar aquesta petició.

En termes pràctics, segons va explicar el regidor de Cultura, Arseni Frigola, no canviarà res. L'Ajuntament podrà seguir utilitzant l'ermita, com ha fet fins ara, per organitzar les activitats culturals, però haurà de demanar permís.