Vidreres Som Tots-ERC ha presentat una moció al pròxim ple perquè s'aprovi el reglament d'ús dels horts municipals que "ha preparat aquest grup" després d'un any i mig amb els primers horts "enllestits". "Per deixadesa de l'equip de govern encara no s'ha portat a ple" van dir, i "en aquest temps l'equip de govern no ha estat capaç de proposar al ple un reglament, consensuat que pugui ser aprovat per la majoria dels regidors". Consideren que "després de les inversions fetes, el més assenyat és donar-los l'ús".

Per Vidreres Som Tots, els horts "eren un objectiu prioritari del nostre programa" i "confiem que siguin els primers horts de molts més que s'han de posar a disposició dels ciutadans de Vidreres".

La resposta del govern

Des del govern, ahir van respondre que "aquests horts urbans els va projectar el grup de CiU" i que des del govern "hem presentat una ordenança, fa mesos, a una comissió informativa i es va haver de prendre la decisió de deixar-ho sobre la taula, perquè no estaven d'acord".

A més, van prosseguir, "per posar en funcionament els horts, segons informe jurídic, s'acredita que la competència és de l'alcaldia, havent-se d'aprovar unes bases per junta de govern" i que "la junta del dia 4 de febrer va aprovar les bases d'adjudicació dels futurs horts". Finalment, van dir que "les bases es trauran a concurs de cara la setmana vinent o l'altre" i que "el govern de CiU ha fet tots els passos perquè els horts urbans estiguin ben aviat en funcionament".