L'Ajuntament d'Anglès ha aprovat les bases d'un concurs d'idees com a avantprojecte per disse?nyar un edifici destinat a residència assistida i a habitatges tutelats al municipi. S'hi podrà presentar qualsevol arquitecte capacitat legalment i les propostes es recolliran fins al pròxim 16 de març. El premi són 3.000 euros, IVA inclòs.

L'alcalde, Pere Espinet, va signar ahir el decret en què s'aproven les bases del concurs convocat per "la necessitat de cobertura de places geriàtriques i similars tant al municipi d'Anglès com a la comarca de la Selva" i davant "les dades de població i mancances d'aquest servei". El consistori considera que hi ha un "interès social, econòmic i promocional per a la construcció d'aquests tipus de servei" a la vila.

En concret, l'Ajuntament disposa d'un extens terreny a la zona del barri de Cuc, al costat mateix del Centre de Dia, del pavelló poliesportiu o el camp de futbol, entre els nombrosos serveis de la zona. De fet, el concurs busca propostes "coherentment encaixades en l'entorn urbanístic del solar, amb una optimització de costos, qualitat funcional i arquitectònic" i la "implantació de mesures mediambientals que fomentin el respecte per l'entorn". La manera de presentar-se al concurs és presentant l'avantprojecte i no cal inscripció prèvia. La proposta ha de respondre a un centre per a 78 places, la majoria de les quals (70) han d'anar destinades a la residència i les altres 8 a habitatges tutelats. Ha de disposar de tots els serveis comuns necessaris, tenint en compte precisament que a la finca del costat hi ha el centre de dia, que "es pot integrar en l'oferta de serveis", afegeixen les bases.

El concurs és anònim i obert a qualsevol arquitecte legalment capacitat i hi poden participar a títol individual o en equip. Els treballs s'han de presentar al consistori abans de les dues de la tarda del pròxim 16 de març i en un període de 10 dies hi haurà la resolució. El premi són 3.000 euros.

El jurat estarà format per l'alcalde, un arquitecte, un professional del camp sociosanitari, la presidenta de la llar de jubilats l'Amistat i la directora del centre de dia. L'Ajuntament podrà decidir si fer o no l'avantprojecte guanyador i també s'exposaran els treballs.

Entre els criteris de valoració hi ha l'adaptació i funcionalitat, la innovació arquitectònica, el pressupost, els materials, l'estalvi energètic o l'accessibilitat, entre altres.