Més de 60.000 persones van visitar durant l'any passat el Museu Etnològic del Montseny, La Gabella, d'Arbúcies, una de les millors xifres en els seus 30 anys d'història. El museu és un centre d'exposició, conservació, difusió i investigació del patrimoni cultural del massís del Montseny, que es troba instal·lat en un edifici del segle XVII restaurat i adaptat, al centre d'Arbúcies. Les sales d'exposició permanent mostren els testimonis materials de les comunitats que han poblat el massís durant la història i té una sala que acull exposicions temporals durant l'any.

Els usuaris són diversos: 22.782 són visitants del museu, 10.280 de la web del museu, 1.495 dels serveis complementaris, 174 de l'àrea de documentació, 19.509 consultes al punt d'informació, 998 de La Farga del Roquer (Centre d'interpretació dels Usos Tradicionals de l'Aigua a la Riera d'Arbúcies) i 5.309 visites guiades a Montsoriu.

Aquest 2015 se celebren 30 anys de la inauguració del Museu, que va suposar l'obertura al públic de la planta baixa . El 1987 va tenir lloc l'obertura de les dues plantes superiors dedicades a la societat tradicional i a la industrialització.