L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va anunciar ahir l'adjudicació de les obres d'ampliació i remodelació de l'estació depuradora d'Anglès. L'import d'adjudicació és d'1.030.463,25 euros, IVA inclòs, i la previsió és que els treballs tinguin una durada aproximada d'11 mesos. Segons l'ACA, les obres se centraran a millorar el rendiment de la decantació secundària i l'eliminació de nutrients amb l'objectiu de poder assolir els valors establerts per la normativa.

A finals del passat octubre, l'ACA va treure a licitació del que és la primera fase del projecte d'ampliació i remodelació de la depuradora d'aigües residuals d'Anglès, ubicada al costat de l'empresa Antex. El pressupost base de licitació era d'1.665.364,85 euros, IVA inclòs. Ara, l'ACA ha adjudicat les obres per 1.030.463,25 euros.

La depuradora d'Anglès es va inaugurar l'any 2003 i també haurà de donar servei a la Cellera de Ter (que encara no connecta amb l'estació). Ara mateix rep aigua en un 60% del nucli d'Anglès, mentre que el 40% restant és de l'empresa Àntex amb un grau de saturació de la planta del 55% aproximadament. Feia anys que havien detectat l'incompliment d'alguns paràmetres europeus quan s'hi abocaven certs contaminants.

En concret, segons les bases del concurs, es busca "resoldre el deficient rendiment de la decantació secundària així com garantir l'eliminació de nutrients i assolir els valors límits normatius" que acabaran per resoldre els problemes. Des de l'Ajuntament d'Anglès, ahir van considerar l'adjudicació de l'obra com una molt bona notícia perquè "era llargament reivindicada"", va relatar l'alcalde del municipi Pere Espinet. A més, va apuntar que un cop remodelada i ampliada hauria de permetre atraure noves empreses industruals al polígon industrial d'Anglès.