Un controlador d'accés de la discoteca Millenium de Sils va haver de respondre ahir al Jutjat Penal número 1 de Girona per les acusacions que el responsabilitzaven d'haver deixat en coma a un client de la discoteca la matinada del 23 de juliol de 2006 i que li poden comportar fins a sis mesos de presó després que el fiscal rebaixés un any i mig la petició inicial de pena. La major part de la prova que es va practicar es fonamentava en la declaració de 13 testimonis -alguns presencials i altres de referència- que tampoc van ser coincidents perquè on uns estaven segurs que va ser un fet accidentals els altres hi veien una acció deliberada.

Encara que modificant una mica la mecànica de l'acció que havia descrit en fase d'instrucció, el porter de la discoteca -assistit per l'advocat Sergio Noguero- no va alterar l'essència de la seva declaració exculpatòria, la qual atribuïa a un accident la caiguda del jove per les escales d'accés i el consegüent traumatisme cranoencefàlic que el va deixar en coma i li ha provocat seqüeles pel deteriorament d'algunes funcions cerebrals.

L'incident va produïr-se de matinada, quan ja s'estava buidant la discoteca, i el processat va explicar que ell era al replà superior de les escales quan el client va pujar de sobte, moment en que el porter va girar-se extenent el braç a mode de barrera tocant d'aquesta manera el client, que es va desequilibrar i va caure escales avall quedant estés al terra inconscient.

El jove no va poder aportar detalls d'aquell dia perquè ha perdut la memòria però l'únic que recorda és que una "persona baixeta" li va clavar un cop de puny sense motiu. El que va passar abans i després és un fos en negre però "la meva vida ha canviat, no recordo res, no poc tenir feina i no he recuperat la memòria".

Hi ha tres persones que també eren a la discoteca aquell dia que asseguren que el jove va rebre un cop de puny, una empenta o una bufetada per part del porter abans de caure però ningú podia precisar l'agressió, de tal manera que el fiscal -Jerónimo Gómez- va haver de seguir interrogant referint-se, de mode genèric, "al cop". Aspecte que també va contribuir a la seva posterior modificació de conclusions.

Quatre companys del processat també van prestar declaració ahir indicant que el jove estava alterat, que el van haver de calmar i fer fora de la discoteca. Segons van manifestar, el noi va intentar tornar a pujar les escales i el porter "es va girar amb la mà com per aturar-lo" i el va desequilibrar. "Ell va intentar agafar-lo perquè no caigués", va exposar l'últim dels treballadors en declarar, i no havia sigut l'únic que va arribar a declarar en aquest sentit.

Les penes

El fiscal considera que el porter és responsable d'un delicte de lesions per imprudència greu però tenint en compte que els fets van passar fa nou anys i que s'ha pagat la responsabilitat civil li aplica un atenuant qualificada de dilacions indegudes i rebaixa de dos anys a sis mesos la petició de presó, i no s'oposa a que se suspengui l'execució de pena.

La defensa sol·licita l'absolució del seu client i, de forma alternativa, que sigui condemnat per una falta de maltractament d'obra.