El ple de l'Ajuntament de Lloret va donar el vistiplau a l'aprovació provisional de modificació del Pla Especial Urbanístic en l'àmbit del parc aquàtic Water World. La mesura es va aprovar per 12 vots a favor (CiU, ERC, Millor i els exedils del PSC -ara no adscrits- Anna Pascual, Susana Yerro i Joan Bernat) i 9 en contra (PP, ICV, els 5 no adscrits exregidors del Millor i el també no adscrit Josep Cortés).

En l'exposició de motius, el regidor d'Urbanisme, Jordi Martínez, va recordar dilluns que el POUM no estableix els paràmetres sobre què s'hi pot fer. A més, el Pla Parcial al Water World preveia el 2002, per exemple, fer un aparcament en la part de dalt o unes instal·lacions aquàtiques com els tobogans però no en deien l'alçada. "Els fets comencen quan s'instal·la una bola amb propaganda a la part superior", va dir Martínez, que no es recollia al Pla Parcial. Així, van obrir un expedient sancionador al parc que acabarà amb una multa.

Llavors, afegia el regidor, el parc tenia dues opcions per mantenir l'estructura, demanar a la Generalitat una sol·licitud provisional de sòl o presentar un projecte de Pla Especial Urbanística que definís exactament què s'hi pot fer a partir d'ara al sector del Parc. Com així han fet i, de passada, l'estructura polèmica quedaria legalitzada.

El passat abril, la Junta de Govern va aprovar el projecte i es va sotmetre a informació pública. Els departaments públics implicats van emetre informes favorables i s'ha admès en part una al·legació per incorporar mesures correctores en l'impacte paisatgístic.

Tots els grups van estar d'acord en que la polèmica estructura no era legal i que cal portar l'expedient sancionador fins al màxim permès. CiU, ERC, i els exedils del PSC així ho avalaven, i el Millor va destacar, més enllà de la sanció, que s'"ha d'aplicar", que el parc aporta un "valor afegit" al municipi. Aquests grups van votar-hi a favor argumentant també que ara es concretarà i delimitarà què s'hi pot fer a l'espai i, entre altres, es podran aplicar mesures correctores a un dels grans atractius del municipi.

La resta hi van votar en contra, perquè es "legalitzava una il·legalitat", punt que el regidor d'Urbanisme matisava que es legalitzava una "irregularitat". Els exMillor clamaven que la llei és "igual per tots" i des d'ICV en demanaven l'enderroc, recordant que el parc és "reincident", ja que el 2002 va passar un cas semblant. El PP va afegir que no volien ser "còmplices" ni donar "cobertura" als fets.