El ple de Blanes previst pel pròxim dijous, 26 de febrer, aprovarà definitivament el conveni entre l'Ajuntament i els propietaris de Pinya de Rosa que permetrà iniciar els tràmits per modificar el POUM i desenvolupar un Pla Especial (tant urbanístic com mediambiental) en aquest paratge natural d'interès nacional declarat el 2003.

El passat 30 d'octubre, el ple ja va aprovar per unanimitat de tots els grups treure el conveni a exposició pública. Així, es va obrir un termini per presentar al·legacions, durant el qual el grup d'ERC (que no té representació a l'Ajuntament) en va formular algunes. Segons els republicans, el conveni posa en perill el paratge protegit i és d'impossible compliment perquè formula una alteració urbanística contrària a la legalitat vigent i la defensa de l'espai ha de prevaldre sobre els interessos privats.

Ara, però, ja s'han resolt les al·legacions i l'Ajuntament desestimarà les d'ERC. L'alcalde, Josep Marigó, va justificar que el conveni "no canvia cap normativa urbanística" sinó que es tracta de "treballar per fer possible que el paratge tingui una regulació".

El conveni té el vistiplau inicial de tots els grups a l'Ajuntament, els propietaris, la mateixa associació Pinya de Rosa i del Govern català. Segons el text, un cop s'aprovi definitivament al ple de dijous, el pròxim pas serà que la propietat presenti una proposta de modificació del POUM amb una proposta justificada de tot el que vol fer (sobretot en relació amb l'ampliació de Mas de Sol que tenen previst).

El conveni també preveu, entre altres, que la propietat faci una delimitació entre la finca del Mas i el jardí, la construcció del camí de ronda de la cala Sant Francesc a la platja de Treumal, i fer el manteniment del jardí i el seu ús educacional durant deu anys. Per això, signarà un document de cessió del jardí a favor de Blanes si incompleix algun acord en aquests anys.

Per la seva part, Blanes es compromet a fer els passos. Després de l'aprovació definitiva del conveni, i quan rebin la proposta de modificació del POUM de la propietat, el consistori iniciaria el camí de la modificació del POUM en un mes. Llavors seguiria un procés on, en últim terme, la Generalitat també haurà de donar el seu vistiplau.