El passat 14 de febrer, en el marc de les festes del Ranxo-Carnaval, Vidreres va celebrar el 50 aniversari del pubillatge de la vila, un acte que va congregar totes les pubilles i hereus de l'últim mig segle.

Tot va començar el darrer octubre. La regidoria de Cultura de l'Ajuntament va decidir fer un homenatge que coincidís amb els 50 anys de la primera pubilla del poble. L'any 1965 la junta del Casino la Unió va començar amb aquesta tradició i fins l'any 1996 es van anar triant les pubilles. A partir del 1996 s'hi va incorporar la figura de l'hereu i fins ara no s'ha aturat. El model de selecció va començar a partir de la proposta de candidates de les diferents entitats fins que es va decidir fer la proposta a tots els joves que complien els 18 anys l'any de la festa, permetent que es presentin tots els candidats que ho desitgin. Els candidats s'escullen actualment a la Festa Major.

Així, el dissabte 14 de febrer, Vidreres va celebrar els 50 anys de pubillatge amb la presència de totes les pubilles i hereus o representants dels que ja no hi són (Ingrid Casadesús i Dolors Masferrer) per a qui hi va haver sentides ovacions, així com autoritats municipals i representants de Foment de les Tradicions catalanes. Es va muntar un envelat al pur estil tradicional dins del pavelló i va acollir un concert de l'orquestra Amoga de Vidreres. Després, les pubilles van rebre una banda i els hereus una faixa. Alhora, els van donar el llibre Ja Som d'Or, 50 anys del pubillatge de Vidreres, de Josep Formiga.