Blanes arribarà aviat a un acord amb l'empresa Nora (participada en un 50% pel Consell Comarcal, un 10% l'Ajuntament de Blanes i un 40% per la privada Cespa) sobre com distribuir els beneficis d'uns 250.000 euros que ha obtingut l'empresa al tancament de 2014.

El Consell volia repartir els guanys amb inversions o millores del servei de forma proporcional entre els municipis de la comarca on presta servei. Blanes no hi estava d'acord i considerava que, en tenir un 10% de l'empresa i generar gairebé un 80% de l'activitat de Nora, li tocaria una part més gran.

Blanes és l'únic municipi amb participació a Nora (paga uns 6 milions l'any) i, si tingués pèrdues, hi hauria d'aportar diners. El contracte, però, no especifica què passa si l'empresa té guanys. Per tot això, com havia avançat la setmana passada Diari de Girona, l'Ajuntament havia ordenat bloquejar el pagament de la factura del desembre passat, d'uns 400.000 euros, fins a arribar a un acord. El bloqueig de la factura no va agradar al Consell i el seu president, Salvador Balliu, va manifestar que "no són les maneres", però va restar importància a l'assumpte i va confiara a arribar aviat a un acord.

Dijous passat durant el ple, l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va confirmar que "s'ha avançat" i "aviat" hi haurà un acord. Ho feia després que el portaveu d'ICV-EUiA demanés als precs i preguntes que "es regularitzi de forma immediata el deute" i "se segueixi negociant". "La decisió és traumàtica -va dir- i tenim males experiències sobre temes semblants". Salmeron es va preguntar: "No hem après res de l'acumulació de factures impagades a FCC? Com afecta al servei la decisió? A les portes de les eleccions no seria més prudent prendre la decisió a la junta de portaveus? Espero que em digueu que heu arribat a un acord".

Salmeron va dir no entendre com pot haver passat, i més quan Blanes té 3 consellers comarcals, i algun al govern. "No podem deixar de pagar 400.000 euros així per la cara perquè no ens posem d'acord amb els beneficis", va reblar.

Per la seva part, l'alcalde va insistir que Blanes és "estricte" en el compliment dels contractes i, si l'empresa no compleix, s'actua en conseqüència. Va afegir que Blanes ha de tenir més pes en el repartiment dels beneficis i que la factura es pot pagar fins a l'abril, ja que Blanes paga a 90 dies. Per acabar de desbloquejar la situació, només falta que el soci privat de Nora accepti unes modificacions.