L'Ajuntament de Lloret de Mar ha tirat endavant la idea de fer un centre d'interpretació al voltant dels Jardins de Santa Clotilde, un equipament que servirà per promocionar culturalment Lloret, divulgar i conèixer les espècies i estructures d'aquest espai. De fet, el projecte no només contempla el centre d'interpretació sinó que amb el pla d'usos es vol definir com ha de ser l'entorn, els accessos i altres possibles equipaments.

L'octubre de l'any passat, la Junta de Govern Local va iniciar el procés de contractació per adjudicar la redacció del pla especial per fer el centre d'interpretació. El procediment era negociat amb publicitat. Dues empreses que van presentar ofertes, Pomar Arquitectes i Associats; i Carles Bosch Genover. La Mesa de Contractació va proposar la proposta de Pomar Arquitectes, per un import de 6.895 euros, IVA a part. Al novembre, la Junta de Govern va requerir la garantia a l'empresa.

Finalment, al desembre, una altra Junta de Govern local va adjudicar definitivament la redacció d'aquest pla especial d'implantació d'un centre d'interpretació a l'entorn dels Jardins de Santa Clotilde per l'import citat. A més, la durada per redactar el projecte serà de sis mesos a comptar des de la signatura del contracte. D'aquesta manera, les previsions són que durant o just després de l'estiu, Lloret disposi del projecte. Un cop rebut, el consistori (que ja serà un nou Ajuntament) haurà de decidir si tira endavant el projecte de pla especial i el dota d'un pressupost per, finalment, fer realitat el centre d'interpretació.