A finals del passat mes de gener, Vidreres va posar en marxa l'aplicació per a mòbils "Argos-Cloud", un sistema d'aparcament intel·ligent que s'ha instal·lat en 24 places del carrer Costa Brava. L'aplicació permet consultar des d'un telèfon les places lliures que queden a la zona, saber quant temps fa que un vehicle hi està estacionat i saber si s'ha passat del límit permès. Es tracta d'una prova pilot que, si té èxit, s'ampliarà a tot el centre.

Amb l'aplicació en marxa, l'empresa creadora, Argos, va presentar el projecte al Congrés Internacional de Ciutat Intel·ligents de Sabadell, el "Sabadell Smart Congress". Competia en la secció "Sabadell Urban Challenge 2015", que constava de dues categories.

La primera premiava la millor aplicació per a mòbils i, la segona, la millor en el sistema de mobiliari urbà intel·ligent. És aquí on l'empresa Argos va rebre el reconeixement, quedant en segon lloc (finalista) de la seva categoria d'entre un total de set empreses fabricants o dissenyadors que s'hi havien presentat. El primer premi va anar per TNL Equipamientos Ambientales, que presentava un contenidor compactador que redueix el volum de brossa. Per la seva part, Argos presentava el projecte Vidreres, amb el sistema que consistia a instal·lar sensors soterrats a les places d'aparcament que detecten cada vehicle i traslladen la informació del vehicle l'aplicació.

Pel que fa a la categoria de millor aplicació, van guanyar els impulsors d'una aplicació destinada a la gent gran "Familyar". El segon lloc va ser per R-Alegro, que proposa rutes adreçades a persones amb al·lèrgies respiratòries.

L'aplicació Argos-Cloud de Vidreres és pionera en la implantació de sistemes d'aparcament intel·ligent a la demarcació de Girona. Encarregat per l'Ajuntament, l'objectiu és doble, facilitar la feina als conductors i incentivar la rotació de vehicles per afavorir el comerç

El sistema de moment està disponible per als sistemes Android, a l'espera que Apple autoritzi també l'aplicació. A simple vista, l'aplicació té tres avantatges: saber si hi ha lloc, si algú marxarà aviat o recordar el temps que un mateix hi està estacionat. El disseny i funcionament de l'aplicació és senzill. Un cop obert, una única pantalla mostra un mapa de la zona de Vidreres, al voltant del carrer Costa Brava, on s'han creat les 24 places (tres per a minusvàlids). Així, des del mòbil es poden veure les places i si estan ocupades. A més, es pot consultar cotxe per cotxe el temps que fa que hi ha aparcat. Quatre colors ajuden a identificar aquest temps.

Les places són en una zona vermella gratuïta on ara s'havia de col·locar un disc horari de cartró, visible, amb l'hora d'arribada. Ara ja no és necessari, tot i que el temps permès serà el mateix: una hora i mitja. El sistema també facilita la feina als vigilants d'aquesta zona.

Millorar la mobilitat i el comerç van ser els grans motius per iniciar el projecte però també es redueix la contaminació, va argumentar el llavors l'alcalde, Jordi Camps. Si tot va bé, la intenció és ampliar el sistema a totes les places regulades de la zona del centre de Vidreres.

De moment, l'aplicació Argous-Cloud, des que es va posar en funcionament, té 50 descàrregues.

En paral·lel, el consistori també vol crear 4 places d'aparcament "d'acotxament" als carrers Pau Casals i Catalunya, on només es podrà aparcar 15 minuts. Serviran per fer gestions ràpides, com comprar el pa, a les botigues properes.