Els treballadors de l'Ajuntament de Blanes han cobrat ja en la nòmina del febrer una part de la paga extra de Nadal de 2012, eliminada llavors per instruccions de l'Estat. En concret, l'import que recuperen és del 24,04% del total, mentre que la resta encara no se sap quan es podrà ingressar. A banda, el consistori també abonarà en els pròxims dies el complement de productivitat corresponent a l'any 2014 dels empleats.

El govern del PP, a través d'un Reial Decret de 13 de juliol de 2012, va suprimir el pagament de la paga extraordinària del mes de desembre d'aquell any a tot el personal públic. Ho feien en el marc de les mesures per garantir l'estabilitat pressupostària de les administracions. El passat desembre, els pressupostos estatals recuperaven part de l'extra de Nadal de 2012. En termes generals és del 24,04% del que haguessin rebut si no hagués estat suspesa.

Segons va explicar ahir l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, "teníiem el compromís amb els treballadors" que s'abonaria la part de la paga extra "amb diligència" un cop estiguessin autoritzats. D'aquesta manera, en la nòmina d'aquest febrer els empleats ja han recuperat el 24,04 d'aquella paga extra. Sobre 75,96% restant, l'alcalde va assegurar que encara no en tenen notícies i que, per tant, no saben quan la podran recuperar.

Complement de productivitat

D'altra banda, Marigó també va avançar que en els pròxims dies els empleats municipals cobraran el complement de productivitat de 2014 que, de mitjana, és d'uns 350-400 euros per cada i es cobra d'un sol cop. L'eliminació d'aquest complement el va decidir el 2012 l'Ajuntament també en el marc del Pla d'Ajust i, per tant, en aquest cas corresponia al consistori decidir quan recuperar-la.

El complement de productivitat de tot un any es cobra a principis del següent any. Així, el de 2013 que s'havia de cobrar a principis de 2014 ja no el van rebre. Els pressupostos d'aquest any ja preveien pagar el complement de 2014. "S'ha hagut de demanar molt d'esforç als treballadors" i "ja vam dir que si les coses funcionaven bé la tornaríem a pagar", va explicar Marigó. "Hem tancat en positiu", va dir, i ara s'ingressarà. De fet, com va explicar l'alcalde, ja l'haurien d'haver cobrat en la nòmina de febrer però un error informàtic ho va fer impossible, de manera que es pagarà "en els pròxims dies".