ICV-EUiA a Lloret de Mar va presentar ahir el seu programa electoral per a les pròximes eleccions municipals del mes de maig. En una roda de premsa, l'actual portaveu del grup i alcaldable, Xavier Rodríguez Pacios, va aprofitar per posicionar-se en contra del projecte de prolongació de la C-32 de Blanes a Lloret. De fet, el projecte ja ha estat aprovat definitivament i es presentarà avui a les 10 del matí a la sala polivalent de la Biblioteca del municipi. L'acte comptarà amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, l'alcalde de Lloret, Romà Codina, l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el director general d'Abertis, Antoni Español.

Segons recull Nova Ràdio Lloret, la coalició va argumentar que el nou tram de la C-32 no reportarà beneficis a Lloret i que en destruirà l'entorn natural. En aquest sentit, el membre d'ICV- EUiA, Miguel Gracia, va assegurar que "estem en contra de la construcció de l'autopista, ja que destruirà Sant Pere del Bosc i els voltants, no vol dir que vingui més gent a la vila".

Sobre les propostes del programa recollides per l'emissora local, ICV-EUiA proposa fer el carril bus entre Lloret i Blanes, gestionar directament la piscina, sancionar els bancs amb pisos permanentment desocupats, recuperar les urgències nocturnes al CAP tot l'any, descomptes a empreses que donin feina als joves i apostar pel turisme cultural. A més, el programa de la coalició recull aportacions dels veïns, com la cobertura de les pistes de Can Ballell i Can Ribalaigua. Rodríguez Pacios, va destacar que el programa té més de 230 propostes amb els drets socials, la igualtat, l'ocupació i la transparència com els grans eixos.