El candidat de CiU a Lloret de Mar a les pròximes eleccions municipals, Jaume Dulsat, va fer públic ahir el codi ètic que regirà la seva formació. Acompanyat per Jordi Sais i Mercè Serrano, integrants del seu equip i advocats de professió, Dulsat va donar a conèixer el document amb nou mesures de bones pràctiques i bon govern per a l'Ajuntament de Lloret.

En primer lloc, es comprometen a "ocupar un càrrec electe municipal un màxim de vuit anys" o a "no utilitzar l'administració pública per a interessos personals, partidistes o arbitraris". També tindran "el deure d'informar de manera transparent de les seves accions i es comprometen a crear un lloc web intuïtiu i entenedor que permeti la participació ciutadana, la transparència i el bon govern" i "vetllaran pel bon ús dels béns públics i no es podran beneficiar del càrrec per tenir privilegis a títol personal, familiar o de partit".

Pel que fa als salaris, "en cas de tenir responsabilitats de govern [É] es comprometen a no promoure i a suprimir, si escau, la duplicitat de càrrecs públics dels seus membres amb el compromís -en cas que s'hagin de desenvolupar- de destinar a projectes socials del municipi els imports que es puguin derivar de l'exercici d'altres càrrecs". A més, els membres del grup seran curosos "amb la gestió dels recursos públics, orientant-ne la seva pràctica i el seu ús cap als valors de l'eficiència, l'equitat i l'eficàcia".

Processos judicials

D'altra banda, els futurs regidors "es comprometen a dimitir dels càrrecs públics que es puguin ostentar en cas que es presenti acusació formal en procediments judicials relacionats per irregularitats relacionades amb l'administració local, així com per la comissió de qualsevol mena de delicte".

El codi ètic de CiU afegeix que a l'hora de prendre decisions importants, han de "consultar a tots els actors implicats i a rebre l'assessorament tècnic corresponent".

Finalment, sobre l'adjudicació de projectes, concursos públics o subvencions, "es comprometen a ser ponderats i imparcials, aplicant els criteris legals que corresponguin i a minimitzar les pròrrogues administratives i contractes per procediment d'urgència, sense publicitat, posant a l'abast de tothom la informació que correspongui", conclou el document.

Durant l'acte, Dulsat va remarcar que "teníem la necessitat de plasmar i fer públic un compromís amb el qual creiem fermament, ja que volem deixar clar a la població que no venim a fer política per lucrar-nos o per què tinguem interessos personals". Finalment, L'alcaldable per CiU va assegurar ahir que "volem que cap veí o veïna de Lloret no tingui cap dubte de la nostra honestedat".