El ple de l'Ajuntament de Lloret va aprovar inicialment ahir una modificació de tres apartats de l'ordenança de civisme i convivència ciutadana. Ho feien arran d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha donat la raó al gremi d'hotelers, els quals havien interposat un recurs. Els articles feien referència a la responsabilitat dels hotelers sobre els comportaments incívics dels seus clients i el gremi considerava que els articles no especificaven les mesures concretes que havien d'adoptar.

El regidor d'Urbanisme, Jordi Martínez, va explicar que els hotelers, de 300 apartats que té l'ordenança (creada a principis de 2012 després dels incidents de l'estiu), n'havien impugnat 16, dels quals tres ara es modifiquen. Els articles deien que els hotelers "hauran de vetllar i adoptar les mesures necessàries per garantir que a l'interior del seu establiment no es produeixin les molèsties...". Ara, el nou redactat ho especifica.

Així, s'afegeix que els responsables dels hotels hauran de lliurar als clients en el moment del registre d'entrada un document informatiu amb les conductes no permeses en l'ordenança i s'adverteix que, en cas de fer aquestes conductes, els expulsaran dels hotels. Un segon apartat afegit és que els hotels hauran de disposar de consergeria o vigilància per vetllar pel compliment de les conductes incíviques i avisar a la policia quan en tinguin constància.

La modificació de l'ordenança es va aprovar amb els vots a favor de CiU, PP, ERC i els regidors no adscrits. El Millor va votar en contra i ICV-EUiA es va abstenir. El portaveu ecosocialista va defensar que calia "acotar" encara més les responsabilitats i, en aquest sentit, va presentar una esmena en el segon apartat per demanar que hi hagués un personal de vigilància per cada 200 clients. L'esmena, però, va ser rebutjada per la resta.