Joana Muñoz Mora és una jove blanenca de 23 anys graduada en Humanitats que, com a treball de recerca de grau, va confeccionar una ruta literària. Presentat sota el títol "Itinerari Joaquim Ruyra a Blanes: quan el paisatge es fa literatura", l'exercici li va suposar una matrícula d'honor i ara, a més a més, podrà dur-lo a la pràctica.

Així serà després de fer arribar el treball a l'alcalde, Josep Marigó, i a la regidora d'Educació, Susana Ramajo. Tots dos van estar d'acord que la millor manera de fer un reconeixement a l'autora era fer la ruta realitat, que els primers visitants fessin el recorregut. Des del Departament d'Educació es va decidir que els qui millor profit podrien treure de l'experiència serien els alumnes de batxillerat. Per això, posats en contacte amb els tres instituts de Blanes -S'Agulla, Sa Palomera i Serrallarga-, es va dissenyar un calendari tant per presentar la ruta al públic i als estudiants, com per dur-la a la pràctica amb sortides programades.

La presentació es va fer ahir al vespre a la Biblioteca Comarcal. També es va projectar l'única filmació que existeix on apareix Joaquim Ruyra. La pròxima presentació serà al Teatre per allotjar 200 estudiants de batxillerat, a qui l'autora explicarà amb més detalls el contingut de la ruta.