Van triar un lloc que creien que passarien ben desapercebuts per instal·lar una gran plantació de marihuana: en un magatzem a tocar de la comissaria de la Policia de Blanes, situat a uns 200 metres de les instal·lacions municipals.

El que no comptaven els responsables del cultiu és que aquestes plantes quan comencen a créixer desprenen una forta olor i que això podria alertar els veïns de la zona. Primer els veïns no van donar massa importància a la qüestió, però la calor dels aparells de cultiu va arribar a ser insuportable fins a l´extrem que havien de dormir amb les finestres del pis obertes. Finalment, els ciutadans de l'avinguda Joan Carles I de Blanes van avisar la Policia Local que sentien una ferum i uns sorolls que no eren pas habituals quan es movien per la zona.

Minuts després, una patrulla amb dos agents de la Policia Local es va presentar al lloc denunciat i quan estava parlant al carrer amb el veí que havia fet la trucada, aquest els va indicar que estava marxant de l´edifici el regent del local d´on sortia la calor exagerada. Quan els efectius policials van preguntar-li si tenia inconvenient que els deixés entrar per fer una inspecció del local per detectar el focus de les queixes, inicialment l´home es va negar excusant-se amb què havia de marxar.

Amb tot, posteriorment va consentir, obrint l´accés al local voluntàriament. De manera immediata, els dos agents van poder notar la intensa calor que hi havia al local de grans dimensions buit majoritàriament a la planta baixa, però també van observar que hi havia uns tubs de gran diàmetre que connectaven amb l´altell de la planta superior. Quan els agents van pujar a aquesta planta, sempre amb el consentiment del responsable del local, van poder comprovar l´existència d´una plantació de 2.100 plantes de marihuana en perfecte estat de conservació i manteniment, així com tot l´equip necessari: material elèctric, de cultiu i ventilació.

Un cultiu que estava molt ben muntat, de tipus professional. Els policies van procedir a comissar totes les plantes, els productes per a la cura del cultiu i també van procedir a desmantellar la plantació, desmuntant els aparells d'aire condicionat, les làmpades així com tubs de ventilació. El cultiu podria haver arribat a tenir un valor estimat al mercat d´uns 300.000 euros. Estava muntada de tal manera que tenien la llum punxada a la xarxa general per evitar pagar l'electricitat necessària per al cultiu de la droga.

La plantació estava situada en l´altell d´una planta baixa que el detingut havia llogat el passat mes de febrer explicant al propietari que volia obrir un supermercat.

Durant l'entrada al magatzem, la Policia Local de Blanes va detenir un home de 44 anys que estava al càrrec de la plantació. Va quedar arrestat com a presumpte autor d'un presumpte delicte de tràfic de drogues i també un presumpte delicte de defraudació de fluid elèctric.

Ahir al vespre, els agents estaven acabant d'enllestir les diligències policials i està previst que el detingut en l'operatiu d'ahir passi a disposició del jutge de guàrdia de Blanes en les properes hores.