L'alcaldable del PSC a les pròximes eleccions municipals a Blanes, Miquel Lupiáñez, va presentar ahir els principals eixos de la seva candidatura i va avançar que la número 2 de la seva llista serà l'exregidora i exsenadora Pepa Celaya.

L'actual regidor d'Urbanisme pren el relleu a l'alcalde Josep Marigó al capdavant dels socialistes blanencs després que fa uns mesos el batlle anunciés que no es presentaria a la reelecció. Ahir al matí, en roda de premsa, Lupiáñez va explicar com afronta els comicis i les línies del seu programa. Al vespre, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va fer la presentació oficial de Lupiáñez com a candidat en un acte a Casa Saladrigas.

El candidat va assegurar que està "compromès amb la societat blanenca i amb el partit" per aconseguir un nou mandat a l'Ajuntament. "Blanes no pot perdre cap oportunitat", va explicar. La principal prioritat de Lupiáñez serà "reduir l'atur a la mínima expressió" i que per això cal "dinamitzar l'economia". "Blanes és un poble humil, hem de remuntar Blanes", va dir abans de remarcar que calen polítiques de consens, impulsar el turisme, el comerç, la restauració o l'esport, entre altres.

Enguany, els comicis es preveuen renyits. "La campanya pot ser difícil", va admetre l'alcaldable, amb "vuit o nou partits" que s'hi presenten. "Seran molt disputades" però "Blanes continuarà sent socialista", un partit "amb una gran història i compromís", va dir.

L'assemblea local del PSC a Blanes aprovarà la primera quinzena d'abril la llista definitiva. El 17 d'abril la presentaran al públic en un acte. Tot i això, Lupiáñez va avançar ahir qui l'acompanyaria al capdavant, com a número dos. Serà l'exregidora entre els anys 2003-2007 i exsenadora en la passada legislatura, Pepa Celaya, una persona de la seva màxima confiança. Alhora, el candidat va voler tenir paraules d'agraïment cap a l'exalcaldessa Dolors Oms, "un exem?ple que vull emular" i a la qual Lupiáñez li ha cedit l'últim lloc a la llista, lloc d'honor reservat habitualment a persones distingides.

D'altra banda, l'alcaldable socialista va insistir que des de l'Ajuntament potenciaran la "transparència" i apostaran dur per la participació. "Som indubtablement participatius", va reblar. Alhora, va apuntar a una modernització de l'administració. Amb uns 300 treballadors "molt competents", va dir, "espero que ho fem de manera transversal, no només amb els funcionaris sinó amb la resta de partits amb opció de govern", va afegir. Alhora, Lupiáñez va lamentar que a vegades hi ha hagut massa "rancor" entre els representants públics i cal "eliminar" la "política barroera".

Lupiáñez també va parlar del seu pas pel govern en els últims quatre anys com a regidor d'Urbanisme. "Ha estat tremendament enriquidor. He aportat un tarannà tranquil i he perseguit els problemes fins a arreglar-los o almenys canalitzar-los", va explicar. L'alcaldable és conegut també per tenir un diàleg obert amb la resta de partits i no descarta, si cal, pactes amb qualsevol d'ells.

Després d'uns anys amb un ajuntament limitat per l'elevat dèficit i davant la previsió que aquest any ja es puguin demanar crèdits per a inversions, el candidat va assegurar que no estiraran més el braç que la màniga. "No és bo endeutar-se com en els últims anys", va dir. Per això, aposta per un programa amb propostes creïbles, sostenibles i avalades per un pla financer, va sentenciar Lupiáñez.