L'Associació SOS Lloret, que s'oposa frontalment a la prolongació de la C-32 fins a Lloret presentada per la Generalitat, ha preparat un acte públic per aquest dijous que té com a objectiu redactar un manifest i preparar mobilitzacions. A més, demanen als polítics municipals que es posicionin i ho expressin en un acte al públic. Finalment, demanen una moratòria urgent del projecte a la Generalitat per debatre les alternatives.

L'entitat "s'oposa radicalment a un traçat que malmet irreversiblement els Paratges d'El Vilar, Sant Pere del Bosc, l'Àngel i Les Alegries", explicaven ahir en un comunicat. El projecte de la C-32 "no respon a criteris tècnics de mobilitat sinó a interessos econòmics que es volen ocultar on hi intervenen convenis per augmentar el període de concessió de la C-32 tal com demostra l'acord de govern aparegut al DOGC del 17 de Març".

El novembre de 2009, 13 associacions ja es van oposar al projecte en un manifest. Ara, l'associació ha fet una "crida" als ciutadans i partits "per fer pinya" en "defensa dels drets a participar i decidir sobre el projecte de més gran envergadura que s'hagi projectat a Lloret i rodalies". Així, volen debatre alternatives "més sostenibles econòmicament i ambientalment" com el desdoblament de la carretera Blanes-Lloret.

D'aquesta manera, han convocat un acte per aquest dijous a les 19.30 hores a la Casa de Cultura de Lloret per redactar un manifest comú i preparar mobilitzacions. A més, emplacen els partits municipals a fer pública la seva posició "en un acte públic al Teatre" perquè "el gran interès de la ciutadania ho reclama". Finalment, emplacen els Ajuntaments a demanar una moratòria urgent a la Generalitat per "permetre el debat social abans d'imposar cap projecte".