La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ha posat en marxa una pàgina web per posar a l'abast de tothom informació pediàtrica fiable i contrastada, ja sigui per a les famílies interessades o per a professionals del sector.

En concret, al web (http://cuidantinfants.salutms.cat), l'equip de pediatria de la CSMS -que també hi té un apartat de presentació- ha creat diversos llocs d'interès. Un d'ells és el de normes i consells de salut, com l'alimentació per a les diferents edats, normes de prevenció d'accidents o informació sobre vacunes, entre altres. Un altre apartat del web és el de les patologies més prevalents, on s'explica què cal fer en casos de diarrea, tos, bronquitis, febre...

Segons la CSMS, tant els consells de salut com les normes de les malalties són les mateixes que fan servir els diferents professionals que atenen els nens i nenes a les dependències de la CSMS. Així, qualsevol infant que es visiti a la Corporació, independentment del nivell assistencial (primària, urgències, especialitzada, hospitalització...), a més de les recomanacions que rebi dels professionals, disposaran de la informació permanent i actualitzada a la web.

Tots els temes pediàtrics

La pàgina a Internet neix, segons la Corporació, amb voluntat de ser un lloc de referència de tots els temes pediàtrics. Disposa d'enllaços a pàgines d'interès, com farmàcies de guàrdia, Sanitat respon o la programació de visites en línia de la Corporació. També disposa d'una agenda sobre l'activitat del servei de Pediatria o de temes relacionats amb els infants.

D'altra banda, des de la pàgina web es pot accedir al programa "La visita comença a casa", un projecte de col·laboració entre les famílies i els professionals per preparar de forma més personalitzada les visites de control. Aquí, les famílies contesten abans de la visita un qüestionari que troben a la web amb preguntes sobre alimentació o hàbits, entre altres. Després de la visita, les famílies poden trobar a la web els consells que s'han comentat a la consulta. A més, les famílies poden demanar informació concreta a través d'un apartat que hi ha a la web en format blog.