L'Ajuntament de Vidreres farà dimarts un pas més per regular el servei d'aigua a les urbanitzacions d'Aiguaviva Parc, la Goba, Terrafortuna, Puigventós i també del polígon industrial. El servei d'aigua en aquestes zones el presten les companyies Rec Madral i Riera de Cabanyes, mentre que la zona del centre urbà depèn del consistori.

Els problemes per desabastament d'aigua i restriccions per problemes en alguns paràmetres de l'aigua (les companyies s'abasteixen dels pous), van portar fa uns mesos l'Ajuntament a iniciar un procés per municipalitzar el servei i assumir-ne la gestió. En paral·lel, el consistori va signar un conveni amb Caldes, que els facilita l'aigua des del municipi, ja que els pous no donen l'abast.

Per aconseguir abastir aquestes zones i trobar una solució definitiva, el ple d'aquest dimarts preveu aprovar el conveni entre Vidreres i el Consorci de la Costa Brava (CCB). El passat 4 de febrer, la Junta de Govern Local va aprovar demanar al CCB una dotació de 1.000 metres cúbics d'aigua al dia manifestant, a més, la voluntat de fer ús de la totalitat de la reserva de què disposa Vidreres (34.233 m3).

El 6 de març, el CCB va enviar una proposta de conveni per al subministrament d'aigua potable en alta, que el ple haurà de validar.

La connexió amb les canonades d'aigua que abasteixen des de la CCB suposaran unes obres. En aquest sentit, el ple també ha d'aprovar inicialment el projecte constructiu de les arquetes de connexió amb l'artèria Costa Brava (que seria a Llagostera), amb un pressupost de 189.026 euros. També es declararia la utilitat pública de l'execució del projecte. Les arquetes consisteixen en un conjunt d'estructures i connexions per permetre rebre l'aigua de la CCB.

Finalment, i relacionat també amb l'aigua, l'equip de govern de CiU presentarà al plenari una altra proposta per crear una ordenança municipal que reguli la prestació del servei d'abastament d'aigua a les quatre urbanitzacions i al polígon industrial. Per això s'haurà de designar una comissió d'estudi (formada per un president, un regidor de cada grup i quatre tècnics) per redactar l'avantprojecte d'aquesta ordenança.

L'objectiu de l'Ajuntament seria disposar d'un major control sobre què s'està fent amb el servei de l'aigua en aquestes zones, sense comportar noves taxes i pensant en la futura municipalització. Tot i això, l'ordenança podrà conviure durant un temps amb el servei que presten les actuals companyies.