El Via Crucis de Sant Hilari, uns dels més importants a la demarcació, comptarà aquest any amb uns 300 participants. Divendres, puntualment a les set de la tarda, els Misteris de l'Hort, del Cirineu, de la Creu, de la Dolorosa i del Sant Sepulcre començaran a sortir de l'Església Parroquial. Serà el preludi de la nova edició del Via Crucis Vivent, una representació de la captura, el judici i la mort de Jesús que acumula més de 300 anys d'història i que ha estat declarada element festiu d'interès patrimonial, i que l'any 2010 va ser distingida amb la Creu de Sant Jordi.

A les nou del vespre, als jardins de Can Rovira -al nucli antic-, es representarà l'escena de l'Hort de Getsemaní, en la qual els armats, els soldats romans, fan pres Jesús. A continuació, al voltant de dos quarts de deu de la nit, la tensió dramàtica canviarà d'escenari i es concentrarà a la plaça de l'Església, on se celebrarà el judici, que, en acabar, cap a les deu, donarà pas al Via Crucis pròpiament dit, que recorrerà els carrers del centre del poble i finalitzarà al Calvari -a la zona esportiva-, amb l'espectacular escena de la crucifixió.

Emoció, devoció, silenci, tradició i un espectacle de qualitat es donaran la mà Divendres Sant a la capital de les Guilleries. Els visitants podran contemplar la solemne formació de més de 60 armats desfilant amb solemnitat pels carrers de la població. Lictors, cavallistes, estendards i una tropa d'armats escortaran Jesús fins al Calvari, el punt culminant de la recreació, de més de dues hores de durada. Comptarà amb uns 300 participants i milers de visitants.

A partir de Dijous Sant, hi haurà rutes guiades; un concurs i una exposició de mones de Pasqua; un concert a l'Església; una exposició sobre el Via Crucis a Can Rovira (l'edifici històric que acull l'Oficina de Turisme); una mostra de Diorames de la Passió (Església parroquial); un concurs de pintura ràpida i una fira artesanal completen la programació de Setmana Santa a Sant Hilari. El visitant també podrà gaudir d'una oferta gastronòmica de qualitat, amb plats elaborats amb productes de la terra i de temporada, i de la tradicional oferta de tapes on bars i restaurants obsequien els clients per cada consumició.