El candidat de CiU a Blanes, Quim Torrecillas, va assegurar ahir que, si governa, exigirà al Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient que reposin la sorra de les platges durant tota la temporada. Segons va informar la federació en un comunicat, malgrat que, a dia d'avui, només hi ha un sector de la platja de s'Abanell sense sorra, "és important pel sector turístic oferir una bona imatge d'un dels atractius més importants a la vila".

Torrecillas s'ha reunit aquests dies amb el president de l'Associació de Càmpings de Blanes, Josep Ametller, el qual ha manifestat a l'alcaldable el seu malestar davant l'estat d'alguns trams de la platja de s'Abanell. En algun d'aquests, la sorra ha desaparegut deixant al descobert grans roques

Per a Torrecillas és "bàsic" aconseguir el compromís "ferm com a responsables d'aquesta àrea al ministeri" perquè "almenys a l'inici de la temporada d'estiu les platges de Blanes donin una bona imatge i tinguin totes sorra com abans".

La proposta s'emmarca en el missatge inicial de presentació del candidat on destacava que cal buscar, renovar i promoure els atractius naturals, i la platja n'és un dels principals. Pel cap de llista, bona part dels veïns viuen del sector serveis i del turisme, de manera que "és important protegir aquests marcs naturals per millorar la percepció del visitant i del ciutadà". Torrecillas ja va anunciar la voluntat de crear sis espais temàtics a Blanes per moure els jardins botànics i crear un alberg juvenil a la ciutat Esportiva. A més va proposar que es reobrís el camí de ronda a la Cala Sant Francesc.

D'altra banda, Torrecillas creu que cal canviar el pla d'usos per promoure la qualitat i millorar la imatge de les atraccions de platja, amb noves activitats de valor afegit "com es fa actualment a molts municipis que viuen del turisme".