Jordi Hernández, advocat i empresari del sector de l'hostaleria, és el candidat de Ciutadans a Lloret de Mar. De 35 anys, va ser escollit a través d'unes primàries.

Quin és el problema més important a que s'enfronta Lloret aquesta legislatura que ve?

Que els veïns de Lloret tornem a confiar en els nostres polítics. Lloret ha sigut en els últims anys massa vegades notícia per temes de corrupció política. Hem de tornar a ser un referent internacional en el turisme i sortir als mitjans de comunicació només per això.

Quina és la principal crítica que fa a l'actual alcalde?

Haver permès que en el seu equip de govern, encara a data d'avui, hi hagi gent imputada per corrupció política. A C's creiem que la tolerància davant la corrupció ha de ser zero.

S'ha de fer compatible d'alguna manera le diversió amb el descans dels residents?

Lloret és una vila turística on hi ha una gran diversitat d'oferta d'activitats. Sempre hem sigut un referent en el sector turístic nacional i internacional. El que no es pot tolerar des del consistori són les conductes incíviques, provinguin d'on provinguin. Des de C's creiem que s'ha de treballar pel compliment de les ordenances municipals de civisme. La solució no és prohibir. S'ha de fer complir la legalitat.

La delinqüència és un problema, a Lloret?

No hem rebut dels veïns queixes específiques respecte a la delinqüència. Malgrat això, a Lloret, com a població turística que pot arribar a multiplicar per quatre la població, tenim un dèficit d'efectius de forces i cossos de seguretat. S'ha de treballar per millorar-ho.

Com s'està duent el projecte d'allargar l'autopista fins Lloret?

Fins divendres passat que s'ha penjat a la web de la Generalitat no hem tingut oportunitat de tenir documentació concreta sobre el projecte. A l'Ajuntament de Lloret no se'ns ha facilitat abans cap tipus de documentació. La transparència ha de ser total en tot el que envolta els actes de l'administració,

Si Ciutadans governa Lloret canviarà alguna cosa pel que fa a l'ús del castellà a l'ajuntament?

Com a veí de Lloret mai he tingut cap problema en organismes oficials fent servir el català o el castellà. El bilingüisme i el respecte a la Constitució ha de ser la norma en el dia a dia dels organismes oficials.

"Pescaran" vots de desencantats del PP?

Els polítics hem de estar al servei dels nostres veïns. I buscar sempre el millor per al poble. A C's votarem a favor de qualsevol proposta que entenguem que sigui positiva per Lloret, independentment del partit polític que la proposi.

Per cert: són eleccions plebiscitàries?

Són eleccions municipals.