Lloret de Mar es convertirà del 28 al 30 de maig en l’epicentre de la innovació, networking i debat amb la primera edició d’un nou fòrum empresarial que comptarà amb prestigiosos ponents com són sis premis Nobel, un astronauta, dos expresidents llatinoamericans, empresaris destacats o exalts càrrecs nordamericans, entre altres. Serà l’esdeveniment d’aquestes característiques de major importància que haurà viscut mai Lloret.

Es tracta del I Fòrum d’Excel·lència per a Directius organitzat per la Fundació Excel·lència i se celebrarà a l’Hotel Guitart Monterrey. El Fòrum té com a objectiu que directius de mitjana i petita empresa es trobin i comparteixin experiències i reflexions amb diferents líders mundials, amb un apartat especial per als joves.

Entre aquests líders mundials que oferiran diferents ponències es podran trobar premis Nobel, com Werner Arber (Premi Nobel de Medicina, 1978), Richard Roberts (Medicina, 1993), Johann Deisenhofer (Premi Nobel de Química, 1988), Finn Kydland (Premi Nobel d’Economia, 2004) i Sheldon Lee Glashow (Premi Nobel de Física, 1979). En les diferents sessions també hi participaran expresidents llatinoamericans com Rosalía Arteaga, excap d’Estat a Ecuador i Alberto Lacalle, d’Uruguai.

Alhora, han confirmat la seva presència exalts càrrecs nordamericans, com l’exambaixador dels EUA a Espanya, Alan Solomont; l’assessor de Barack Obama i de Hillary Clinton, Juan Verde, o l’exsubsecretari d’Estat dels EUA, Arturo Valenzuela. També hi haurà l’exambaixador d’Àustria, al Consell de Seguretat de l’ONU, Walter Lichem i destacats empresaris com el president de la Confederación Española de Directivos y Ejecutivos (CEDE) i president de CaixaBank, Isidre Fainé, el president de la Cambra de Comerç d’Espanya i president de Freixenet, José Luis Bonet, la directora general d’Ebay, Susana Voces, el columnista del New York Times.

Un apartat per als joves

Alhora, hi haurà un apartat destacat que s’ha anomenat Fòrum Especial Joves Líders, amb més sessions dirigides per les prestigioses personalitats que participen del fòrum principal i d’altres que exclusivament estaran només amb els joves, com el premi Nobel, George Smoot (Física, 2006) o l’astronauta Donald Pettit, entre altres.

De fet, segons va explicar el director de Fundació Excel·lència, José Ramon Calvo, l’objectiu prioritari d’aquesta trobada empresarial és «que els joves talents puguin tenir viure aquesta trobada amb líders mundials, per això en bequem a 100 i obrim la convocatòria als directius perquè ens ajudin a finançar les despeses de l’organització i l’enriqueixin amb les seves aportacions», va relatar el director d’aquest organisme.

Rival del Cercle d’Economia

La previsió és que unes 300 persones participin en aquesta trobada empresarial de tot l’estat espanyol. Un esdeveniment amb una gran aspiració que, a més, té lloc en les mateixes dates que la coneguda Reunió del Cercle d’Economia a Sitges. Una coincidència buscada expressament per crear un fòrum paral·lel apostant per la innovació, el debat i els joves.

El Fòrum té amb la col·laboració de les principals associacions empresarials de l’Estat espanyol.