El grup municipal d'ICV-EUiA a Lloret de Mar ha presentat una moció que es debatrà al ple municipal del pròxim dilluns que proposa "rebutjar el projecte d'ampliació de la C-32" fins a Lloret, "organitzar una consulta popular" sobre el nou ramal de l'autopista i "instar" al Departament de Territori i Sostenibilitat "a la redacció d'un estudi i debat amb el territori" sobre "alternatives que tinguin en compte el transport públic així com les diferents alternatives per millorar la mobilitat entre Blanes i Lloret d'una manera respectuosa i sostenible amb el Medi".

La Generalitat segueix amb el calendari previst per iniciar les obres de prolongació aquest setembre. Amb tot, el conseller de Territori, Santi Vila, ha manifestat en diverses ocasions que només aturaria el projecte si així li ho demanen els ajuntaments afectats.

En aquest sentit, el ple de Blanes ja es va manifestar el març a favor de tirar endavant el projecte. El PSC i CiU de Blanes van tombar la moció d'ICV-EUIA que demanava rebutjar el projecte, organitzar una consulta popular i estudiar alternatives. Només el PP i l'edil no adscrita, Lourdes Fàbrega, van donar suport als ecosocialistes.

Ara, doncs, serà el torn de Lloret. El regidor d'ICV-EUiA d'aquest municipi, Xavier Rodríguez, ha presentat una moció per demanar al ple que rebutgi el projecte. En l'exposició de motius, al·lega que el nou ramal no solucionarà els problemes de mobilitat, que malmet els paratges de Les Planes, els Tres Turons, Sant Pere del Bosc, l'Àngel i Les Alegries. El regidor també recorda que, en cas que no s'assoleixi el flux de vehicles necessaris, la Generalitat podrà ampliar la concessió de la C-32 a Abertis més enllà del 2021, o compensar la concessionària que ara hi inverteix 71 milions d'euros.