L'Ajuntament d'Arbúcies ha passat a gestionar des de l'1 d'abril el l'atenció domiciliària al municipi, que fins ara prestava el Consell Comarcal de la Selva. La gestió del servei es farà entre l'Ajuntament i Trafad Cooperativa. La recuperació d'aquest servei permet donar feina a 8 persones del municipi, segons va explicar ahir l'Ajuntament.

El regidor d'Atenció a les Persones, Jaume Salmeron, va relatar que el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) s'ha recuperat de nou per "prestar servei a la gent del poble i donar feina a persones d'Arbúcies" i es compleixen dos objectius: crear llocs de treball i apropar el servei a les persones grans que ho necessitin, va prosseguir. D'aquesta manera, l'Ajuntament passa a coordinar el SAD públic, que portava el Consell Comarcal, i el SAD privat juntament amb els serveis socials del Consistori.

Salmeron va afegir que la filosofia del servei és tenir gent d'Arbúcies al servei dels veïns i, així, donar unes millors prestacions i atencions a tots els usuaris de l'atenció domiciliària. El regidor també va remarcar que amb l'adquisició de tot el SAD, l'Ajuntament ofereix més de 900 hores mensuals de servei amb 8 treballadors.

Finalment, el consistori va explicar que dos anys de negociacions amb el Consell ha permès arribar a un acord entre ambdues bandes i, així, oferir un servei de proximitat als arbuciencs. Salmeron va recordar que l'apropament i millora de l'atenció domiciliària era una de les conclusions de l'estudi sobre la gent gran que es va realitzar el 2012 al municipi.