Lloret vol que els veïns decideixin si cal fer o no el projecte de prolongació de la C-32 fins a la vila i es debatin les alternatives. Així ho va aprovar ahir la majoria del ple, en un clar missatge contra l'anunci imminent de la Generalitat per començar les obres el pròxim setembre. El regidor d'ICV-EUiA, Xavier Rodríguez, havia presentat una moció per "rebutjar" el projecte, demanar una consulta i estudiar alternatives. Però un acord amb ERC, PP i cinc regidors no adscrits va permetre arribar a una entesa per presentar, amb la mateixa ICV-EUiA, una esmena a la totalitat. La intenció no era rebutjar el projecte -que alguns d'aquests grups creuen ara necessari- sinó que sigui la ciutadania qui decideixi, tenint en compte també les alternatives al traçat.

Així, el text aprovat "reivindica" el dret dels veïns de Lloret "a decidir el futur del seu territori i les infraestructures" i "insta la Generalitat" a aplicar una "moratòria en l'inici de les obres" fins que "existeixi un pronunciament de la població de Lloret" a través d'una "consulta popular no refrendaria" d'iniciativa institucional d'àmbit local. Així, s'acorda dur a terme els tràmits per promoure la consulta amb unes preguntes que han de comprendre "com a mínim la resposta afirmativa i negativa a la proposta de traçat". Alhora, insta la Generalitat a "la redacció d'un estudi i debat amb el territori d'alternatives que tingui en compte el transport públic" i "les diferents alternatives per millorar la mobilitat entre Blanes i Lloret".

El regidor d'ERC, Jordi Orobitg, va ser l'encarregat de llegir la proposta recordant que els que donaven suport a l'esmena tenen criteris diferents sobre la prolongació de la C-32, però coincideixen en què sigui la societat qui decideixi. El Millor havia presentat la seva esmena per demanar que la moratòria fos de 3 mesos però no va prosperar i es va abstenir en la votació final. La resta de grups van votar a favor de l'esmena inicial i conjunta. CiU va votar en contra i va defensar el projecte actual.

El text de la moció final es va aprovar per 13 vots a favor (ERC, PP, ICV i els no adscrits), una abstenció (Millor) i 7 en contra (CiU).