Una jove blanenca de 23 anys graduada en Humanitats va confeccionar una ruta literària inedita com a treball de recerca de grau. Amb el títol "Itinerari Joaquim Ruyra a Blanes: quan el paisatge es fa literatura", l'exercici li va suposar una matrícula d'honor i ara ha comptat com a recompensa afegida, fer-la realitat. L'Ajuntament va decidir que els alumnes de batxillerat en podien treure profit. Per això, després d'una presentació a la Biblioteca, es va fer una sessió al Teatre adreçada a tots els estudiants que, posteriorment, han realitzat la ruta literària.

Així, ahir al migdia va finalitzar la darrera de les sortides que s'han estat fent durant les últimes setmanes. Més de 200 alumnes dels tres instituts (S'Agulla, Sa Palomera i Serrallarga) han conegut els indrets que formen part de l'itinerari, lligats a les seves creacions literàries. Els alumnes han fet les sortides acompanyats per l'autora de la ruta, Joana Muñoz Mora.

L'itinerari compta amb una part terrestre i una marítima. Els alumnes de Blanes han fet una versió reduïda per la part terrestre, amb vuit punts: l'Esplanada del Port, Santa Anna, el monument a Joaquim Ruyra del Passeig de la Mestrança, l'Ermita de l'Esperança i el lloc de residència de l'escriptor a Blanes, al Carrer Ample número 10. La segona part de la ruta seguia pel Passeig de Mar, el barri de pescadors de S'Auguer; i el conjunt rocós de Sa Palomera, on es tancava la ruta.