Blanes celebrarà de l'1 al 3 de maig la cinquena edició del Birrasana, el Festival de Cervesa Artesana de Blanes organitzat per l'Associació Birrasana, Cervesa Marina i l'Ajuntament. Enguany serà la segona edició consecutiva en què l'esdeveniment s'allargarà durant tres dies, després que els tres primers anys s'havia celebrat durant un sol cap de setmana.

Una de les novetats és que s'ha avançat en el calendari, perquè els visitants aprofitin el pont per ser a Blanes durant aquest llarg cap de setmana. L'any passat el Birrasana es va celebrar del 20 al 22 de juny, abans de la revetlla de Sant Joan.

Segons l'organització, després dels positius resultats de les quatre primeres edicions, han decidit donar un nou tomb al festival mantenint la qualitat de les empreses participants, però sent més selectius i exigents a l'hora de triar les que vindran a Blanes. "Hem reduït el nombre de cerveses i fem un major èmfasi en la qualitat per sobre de la quantitat", va explicar un dels organitzadors, Pep Andreu McCarry, de Cervesa Marina. "Hem aplegat aquell tipus de cerveses que no es troben fàcilment: amargues, àcides, de fruita, salades, de xocolata, aptes per celíacs... Així, la gent podrà tastar diferents sabors i veure el ventall de possibilitats que té la cervesa".

A banda de cerveseres d'arreu de Catalunya i l'Estat espanyol, hi haurà una nodrida presència de productes estrangers, principalment de França, Itàlia, Alemanya i Hongria. Precisament la presència de cerveses d'aquest darrer país serà la principal novetat d'enguany, amb la participació de dues empreses hongareses a qui s'ha convidat a participar per a l'ocasió.

Per segon any, s'instal·larà una única carpa de 1.200 metres quadrats al Passeig de Mar entre la plaça Catalunya i el carrer Ample.