Actual portaveu d'ICV.-EUiA a l'Ajuntament de Lloret, Javier Rodríguez Pacios torna a ser el cap de llista del seu partit, després que ningú més es presentés a les primàries que es van organitzar

Gairebé elegit a la búlgara, es podria dir.

Hi va haver unes primàries en les quals es podia presentar tothom, i no va ser fins el darrer dia que no em vaig presentar, en veure que ningú més ho feia. Jo volia donar pas a gent nova, jove. Després l'assemblea em va donar el seu suport unànime. Per tant ha sigut un procés molt obert, no només pel que fa a la candidatura, també en confeccionar el programa tothom va poder opinar.

El turisme beneficia o perjudica Lloret?

És el que tenim. Lloret no ha tingut mai un turisme de luxe, més aviat proletari i treballador.

I els russos què?

De russos n'hi ha un parell de milionaris, la resta són com tothom.

No em digui que a un candidat d'ICV li sembla malament el turisme de classe treballadora.

És el nostre turisme i l'hem de cuidar, però hem de posar unes regles del joc. A Lloret mai no s'ha volgut entrar a fons en aquest tema, perquè a un sector de l'oci nocturn ja li va bé tal com està. A més, hauríem d'obrir-nos a més tipus de turisme, com el cultural i el de muntanya, que estan sense explotar.

I els veïns?

Els veïns han de poder dir com volen regular el turisme, el problema és que no se'ls donen eines de participació.

Com seria un govern d'ICV?

Miraríem de cobrir les necessitats bàsiques de tothom. No volem ningú que passi gana ni ningú que passi fred. Tampoc cap persona sense sostre i cap habitatge sense persones, prou desnonaments. La política municipal seria més participativa i transparent. Crearíem també una regidoria de relacions laborals, la nostra prioritat són els treballadors. Un exemple penós és que els darrers anys han augmentat les pernoctacions als hotels, però els llocs de treball han baixat un 16%.

Quina crítica faria a l'actual equip de govern?

Falta de lideratge. Sense entrar a discutir si dreta o esquerra, no ha sabut mostrar cap on anava.

Fer arribar l'autopista a Lloret?

En absolut, no resol els problemes de mobilitat. El que cal és desdoblar la carretera Lloret-Blanes. Però CiU ha de pagar els favors a Abertis, i assegurar-se després cadires al seu consell d'administració.