L'Audiència de Girona ha determinat que el regidor i cap de llista de Millor a Lloret de Mar, Marc Fuertes, sigui jutjat per presumptes calúmnies i injúries contra Transports Pujol & Pujol SL. D'aquesta manera, l'Audiència revocar la resolució del Jutjat d'Instrucció número 4 de Blanes, que va decretar l'arxiu de la denúncia de l'empresa contra Fuertes. Segons ha destacat Jaume Pujol, de l'empresa, la resolució de l'Audiència farà que Fuertes s'hagi de seure a la banqueta dels acusats.

Una situació, però, que no preocupa Fuertes, segons va manifestar ahir: "No tinc cap inconvenient en demostrar tot el que vaig dir. Tenim tota la documentació, com ja hem demostrat amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·la la pròrroga del transport urbà que (Xavier) Crespo va adjudicar a Transports Pujol". Aquest cas és del 2006, quan el ple de Lloret va acordar prorrogar la concessió del transport urbà fins el 2015. Una pròrroga irregular ja que s'hauria d'haver fet un nou concurs.

L'Audiència considera "prematur" l'arxiu que va decretar el jutjat de Blanes ja que és en un judici en què s'ha de determinar si Fuertes va incórrer en el delicte d'injúries i calúmnies contra Transports Pujol. La denúncia contra el cap del Millor és per les publicacions als butlletins Lloret Opina, de l'any 2010, en textos amb els següents titulars: "Com s'enriqueixen alguns familiars de l'alcalde Crespo", "Com se segueixen enriquint alguns familiars de l'alcalde Crespo", "Lliçó 1: Com treure'ls més diners als ciutadans... (pel mètode JPS)"; o "Crespo, és vostè un alcalde corrupte?". En el recurs presentat a l'arxiu de la denúncia, Transports Pujol va al·legar que Fuertes explica com s'hauria produït un enriquiment il·lícit de l'empresa en connivència amb l'Ajuntament, sense que el regidor hagués verificat la informació. Segons recull la interlocutòria de l'Audiència, aquests articles "poden ser constitutius d'un delicte de calúmnies o d'injúries". I exposa, per exemple, un fragment en què es fa al·lusió "clara", segons l'Audiència, que "l'empresa Pujol evadia els seus impostos cargant-los als ciutadans de Lloret"; o, en un altre escrit, en què Fuertes "estaria imputant a l'empresa haver-se beneficiat de la seva relació amb l'alcalde per enriquir-se, el que no es una altra cosa que un delicte de tràfic d'influències", afegeix l'Audiència.

Fuertes va comentar que després de demostrar que el que diu és veritat, prendrà accions legals perquè "aquestes persones assumeixin les seves responsabilitats". També va concretar que la interlocutòria és de fa un aprell de mesos, per la qual cosa afirma que Pujol ho treu ara a la llum per raons electoralistes. "Sap (Pujol) que si el Millor guanya, no gaudirà dels favoritismes que ha rebut els darrers 12 anys amb el seu familiar (Crespo) i com a militant de CiU", va concloure.