Els càmpings del delta de la Tordera de Blanes estan molestos amb el fet que Costes de l'Estat no actuarà sobre la seva part de la platja, mentre que sí ho farà a l'altre costat, a Malgrat de Mar. Així ho ha explicat el president de l'Associació de Càmpings de Blanes, Josep Ametller, que ha insistit que estan "indignats i disgustats" amb aquesta situació i que ho veuen com un greuge comparatiu per províncies. En aquest sentit, ha recordat que el delta de la Tordera té una única morfologia que no entén de delimitacions administratives.

Ametller ha explicat que fa tres setmanes els van comunicar que s'actuaria a la costa del delta de Malgrat de Mar per començar a arreglar el problema de la sorra. I en aquests plans no hi havia res per fer a Blanes. Durant aquests dies han esperat a veure si la situació s'arreglava, és a dir, si la platja de Blanes també hi tindria una actuació, però no han rebut cap resposta positiva.

Ametller ha comentat que van signar un conveni els ajuntaments de Blanes i de Malgrat, els propietaris dels quatre càmpings que hi ha a la desembocadura del riu i els organismes de Costes de l'Estat i de la Generalitat perquè la Universitat Politècnica de Catalunya elaborés un estudi que permetés preservar la sorra de les platges que hi ha a les dues bandes de la desembocadura. No obstant això, ha concretat el president dels càmpings blanencs, l'actuació només se centrarà en el costat barceloní de la platja.

Josep Ametller ha informat que en la reunió se'ls va comunicar que l'estudi del costat de Blanes es va basar en unes proves recollides fa cinc o sis anys, les quals determinaven que a prop de la platja hi havia un escaló profund que impediria que la sorra que es posés hi quedés assentada, de manera que el problema seguiria.

Ametller no comprèn per què la UPC basa la seves conclusions en un estudi de fa anys i no actualitzat. Però entén menys que Costes de l'Estat no actuï. I, de fet, lamenta que quan ells decideixin tirar sorra a la platja, Costes encara els expedienta.

El candidat del PP de Blanes, Salvador Tordera, va reunir-se aquesta setmana amb els representants dels càmpings i hotels de la localitat. Però en comptes de responsabilitzar-ne Costes de l'Estat, Tordera ha centrat la seva crítica contra l'administració catalana: "La Generalitat no ha pres les mesures necessàries per l'arranjament de les platges de Blanes, i l'ACA n'és responsable". I afegeix que tant la platja com la llera del riu necessiten que s'hi actuï.