L'Ajuntament de Lloret de Mar confia en què a principis de 2016 ja s'haurà executat la reforma integral del passeig de Fenals, una actuació que el municipi reclama a la Generalitat des de fa molts anys. Fins ara, els problemes de finançament per tirar endavant el projecte (a càrrec del departament de Territori i Sostenibilitat), havien impedit que es desencallés. Ara, la meitat del pressupost es finançaria a través d'una subvenció que Lloret ha demanat a la Direcció General de Turisme, de manera que entre els dos departaments es puguin aconseguir els 500.000 euros que costaria executar l'obra. La voluntat és que, amb el passeig reformat completament, la Generalitat transfereixi el domini públic marítimoterrestre a l'Ajuntament.

El passat 19 de març, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar les bases reguladores per a la concessió de subvencions als ens locals per al desenvolupament de plans de foment territorial de turisme per aquest any. Aquesta ha estat la via que Lloret ha considerat més adient per aconseguir part del finançament per reformar el passeig de Fenals. En total, l'import sol·licitat en aquesta convocatòria és de 248.960 euros, gairebé la meitat dels 497.920,87 en què està pressupostada la reforma del passeig.

L'alcalde de Lloret, Romà Codina, va signar el decret sol·licitant la subvenció el passat 23 d'abril i es va ratificar el mateix en la Junta de Govern Local del passat 27 d'abril.

En concret, segons va explicar ahir Codina, el consistori fa temps que reclama a la conselleria de Territori la reforma del passeig serà completa. "S'ha de fer tot nou, el passeig de Fenals necessita una remodelació en tots els sentits", va assegurar ahir l'alcalde. Les actuacions inclouen el canvi de paviment, la il·luminació, el mobiliari urbà o adaptació dels accessos per als discapacitats, entre altres.

A pocs dies per a les eleccions municipals en les quals Codina no opta a la reelecció, el batlle va afirmar que els agradaria que s'acabés la reforma a l'hivern, a principis de 2016 i que, per això, ara li dóna prioritat. Codina va afegir que, amb el passeig fet, la determinació de la Generalitat és transferir el domini públic al consistori. Això beneficiaria, sobretot, a l'hora de donar concessions per a activitats al passeig, perquè no es dependrà d'altres administracions.