Aquesta setmana està previst que es facin les quatre sessions del Curs d'Autoprotecció per a Dones que organitza la Policia Local de Blanes, una activitat gratuïta que ha superat les expectatives. El que havia de ser una experiència puntual es troba ara plenament consolidada i ha passat a fer-se en dues edicions anuals. La primera sessió es va iniciar ahir al matí i el cap de la policia, Joan Garcia, va donar la benvinguda a les assistents i va convidar a aprofitar al màxim l'aprenentatge d'aquests dies que, per una millor comprensió, s'efectua de manera teòrico-pràctica, i va presentar els agents instructors.

La quarta edició l'imparteixen quatre agents especialitzats en seguretat ciutadana i inclou un total de sis hores. Els encapçala Felipe L., expert en defensa personal, que s'encarrega de donar les explicacions i la part més teòrica del curs, així com de supervisar la correcta execució dels exercicis.

Per la seva banda el caporal Jesús U. i els agents Mireia V. i Ruben C., ajuden a posar en pràctica les explicacions de l'especialista en kàrate, el sensei Felipe L. Tots quatre pertanyen a la Unitat de Seguretat Ciutadana i a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i coneixen de prop els casos i situacions comuns amb què es poden trobar les dones.

El curs es presenta sota el lema "No més violència contra les dones", i es planteja amb l'objectiu que les dones puguin incrementar el seu nivell de resposta en situacions que posin en perill la seva seguretat personal. Moltes alumnes havien demanat no només repetir l'experiència, sinó que se'ls ensenyessin noves tècniques de defensa. Així, en aquesta quarta edició, el temari de contingut ha inclòs un 50% de matèria nova i un altre 50% de recordatori de tot el què s'havia fet fins ara. Entre les noves tècniques destaca la de poder defensar-se d'un atac amb arma blanca, així com la participació en un simulacre sobre la millor manera d'accedir a locals foscos, tancats o solitaris, com un pàrquing.