El parc de Santa Salvador de Santa Coloma de?Farners acollirà diumenge la 15a edició de la Fira del pa amb tomàquet. Una de les novetats d'enguany serà la cursa del pa amb tomàquet, organitzada per Fast Competició i, entre les activitats, hi haurà una xerrada sobre els tipus d'olis, qualitats i varietats, un taller on es cuinaran tapes, concerts i activitats infantils.

Segons l'Ajuntament, organitzador de la Fira, l'objectiu és posar en relleu els embotits elaborats artesanalment pels carnissers de Santa Coloma de Farners, amb l'acompanyant per excel·lència del pa amb tomàquet. Alhora, també vol promocionar els olis de les denominacions d'origen més pròximes, preservar el pa fet en una fleca com d'abans i posar en valor els tomàquets del país.

Durant tot el dia es podran degustar embotits artesans, carns a la brasa, amanides, mongetes o pa, tots ells productes locals. Es preveu que se serveixin més de 450 quilos de carn, que es consumeixin prop de 500 quilos de pa artesanal i se suquin 300 quilos de tomàquets.

En el marc de la Fira del Pa amb Tomàquet també es lliurarà el ?guardó del «Setrill de Plata».