Adif ha adjudicat les obres de millora de la infraestructura ferroviària del trajecte entre Maçanet-Massanes i Caldes de Malavella (Selva), en la línia d'ample convencional Barcelona-Portbou. Els treballs, que tenen un pressupost de 369.149 euros sense IVA, pretén optimitzar els nivells de seguretat, eficàcia, qualitat i confort d'aquest tram. Segons ha informat aquest divendres Adif a través d'un comunicat, les obres consistiran en la col·locació de 2.167 travesses monobloc en quatre trams de les dues vies generals de circulació.

A més, es renovarà el carril i es faran soldadures aluminotèrmiques per les unions de carril. Les tasques s'allargaran un mes. En total, es col·locaran 1.082 travesses en dos trams de la via en sentit Barcelona, amb una longitud de 650 metres, i 1.085 més en dos trajectes de la via en direcció nord que sumen 755 metres de longitud.

Així mateix, es renovarà el carril i es realitzaran soldadures aluminotèrmiques per a les unions de carril. També està previst dur a terme actuacions d'anivellació i perfilat de la via en un tram de 3.000 metres, treballs de neutralització per eliminar les tensions de les barres de carril en 4.000 metres, la depuració de la capa de balast en un trajecte de 120 metres, la retirada i reposició de balises i operacions complementàries en instal·lacions de seguretat i comunicacions.

Per a l'execució d'aquests treballs, es destinarà maquinària específica de via com a batedora, perfiladora, pòrtics per al trasllat de desviaments o canvis d'agulles, pales carregadores, tremuges de balast i camions grua. Les tasques, que es compatibilitzaran amb el servei ferroviari, han estat adjudicats a l'empresa Azvi, amb un termini d'execució estimat d'un mes.