Prop d'un centenar de persones van participar diumenge passat a la xerrada informativa que va tenir lloc a Blanes per solidaritzar-se i donar suport als damnificats pels terratrèmols que hi ha hagut al Nepal, que van deixar més de 8.500 morts.

La xerrada estava organitzada pel Club Karate-Do Blanes amb el suport del Grup de Muntanyencs de Blanes i el Càmping La Masia d'Els Pins i va comptar amb un testimoni d'excepció, l'alpinista internacional Jordi Tosas, qui fa pocs dies que ha arribat directament del Nepal on, juntament amb el corredor de muntanya Kilian Jornet i el seu equip, s'ha estat tres setmanes donant suport a les poblacions més remotes reparant camins i ajudant a la població.

Inicialment, tots dos tenien previst desenvolupar un projecte a l'Everest, però van decidir canviar els plans en comprovar l'abast de la tragèdia. Per canalitzar el suport des d'aquí fins al Nepal, Tosas fa d'enllaç amb la ONG que treballa a la zona: Lantang Reconstruction, que genera ajuda continuada a la vall de Langang, la zona que ha quedat més afectada pels terratrèmols. Des de Blanes, el primer ajut que els arribarà durant els pròxims dies i són els 2.700 euros que es van recollir a través de la guardiola instal·lada a la sala on es va fer la xerrada informativa de Tosas.

Bona part de la quantitat la va lliurar el Grup Fondistes Blanes, que va entregar un simbòlic taló valorat en 1.500 euros. Al terme de la xerrada Jodi Tosas, visiblement emocionat per les mostres de suport i solidaritat, va agrair-les a tots els presents en nom del poble del Nepal. Ho va fer afegint una salutació en la seva llengua: Namasté.