El parc de Santa Salvador de Santa Coloma de Farners va acollir diumenge la Fira del Pa amb Tomàquet. Entre altres actes, es va procedir al lliurament del premi Setrill de Plata, creat el 2001 amb la voluntat de reconèixer i fer distincions a persones que han destacat amb aportacions per difondre i millorar el pa amb tomàquet.

El guanyador ha estat el Forn Farners, el més antic dels que hi ha actualment obert a la ciutat. La família Graupera-Auladell regenta el forn des del 1984 quan els hi va traspassar el propietari que el tenia obert des de 1967. Amb el Setrill de Plata s'ha reconegut la dedicació que durant més de tres dècades ha tingut aquesta família que ven pa de diverses varietats i s'ha adaptat a les noves demandes del client. El regidor de Festes en funcions, Manel Roqueta, els va fer el lliurament del Setrill de Plata.

El guardó és una reproducció en plata del setrill Marquina. Entre d'altres, han rebut el Setrill de plata el gastrònom, Jaume Fàbrega, la professora de cuina colomenca Antonyita Cantalozella, el gremi de Carnissers de Santa Coloma de Farners, els propietaris de l'establiment local de can Carriè, la pizzeria Nyam, Nyam, la Fonda Joan i ara el Forn Farners.

A la Fira del Pa amb Tomàquet es van consumir 450 quilos de carn i embotits, 500 quilos de pa i 300 quilos de tomàquets, tots ells productes de Santa Coloma.