Repetir el pacte CiU-ERC dels últims 4 anys a Lloret significaria un nou govern en minoria amb 8 regidors. Tot i això, si ara s'hi sumés el PSC, formarien un govern estable amb 11 regidors. En les eleccions del 24 de maig, CiU va treure 6 regidors, el Millor 4, el PSC 3, ERC 2, ICV 2, C'2, PP 1 i Podem 1.

La coalició d'ERC-Avancem va desvetllar ahir que han mantingut dues reunions formals, una amb CiU el 27 de maig i una altra amb el PSC el 3 de juny. Els republicans van explicar que, en la trobada amb el PSC, els van "comunicar que la presència de Joan Bernat [el número 2 de la coalició] era un impediment" per formar un hipotètic govern CiU-PSC-ERC. Bernat havia estat el candidat del PSC en les eleccions de 2011 i n'era el portaveu a l'Ajuntament fins que, per conflictes amb la direcció local socialista, ell i tot el grup van passar als no adscrits. El conflicte es manté i ara és un escull a l'hora de definir els pactes i es fa difícil un acord PSC-ERC. Els republicans ja han rebutjat "de pla" qualsevol "vet" als seus integrants.

Tot i això, a ERC estan oberts a un tripartit. Així ho van comunicar a CiU, sempre i quan, a més de mantenir Bernat, s'entenguin amb quatre grans demandes: mantenir el règim normatiu de les ordenances de civisme i via pública i el seu estricte compliment; la convocatòria immediata de la consulta sobre la C-32; reestructuració de departaments municipals per millorar en eficiència i productivitat; i mantenir les àrees de turisme, comerç i promoció, a més d'altres àrees que estarien consensuades. ERC espera la resposta de CiU.

Una altra possibilitat seria que CiU pactés només amb el PSC. Sumarien 9 regidors, un més que amb ERC, però es tractaria d'un nou govern en minoria i dependrien d'altres suports puntuals.

Les condicions d'ICV-EUiA

ICV-EUiA també va presentar les condicions mínimes per donar suport a CiU o Millor, les forces més votades, el dia de la investidura. Es tracta d'una vintena de punts com la creació de la regidoria de relacions laborals, rescatar concessions públiques, regular el "tot inclòs", la gestió pública de la piscina, el referèndum de la C-32, limitació de salaris o exigir la reobertura de les urgències nocturnes. A més, volen que els números 1 i 2 del Millor no siguin regidors per donar-los suport. Així, si CiU o Millor accepten del tot la vintena de punts, tindrien els dos vots d'ICV-EUiA el pròxim 13 de juny.

Els punts del Millor

El Millor també va presentar les seves condicions. Descarten pactes amb ERC i ICV i plantegen una desena de punts, entre els quals recuperar les concessions de neteja, escombraries, l'abocador i el CTRM; fer públics els convenis, contractes i concessions; rebaixa del 50% del sou dels regidors; forçar l'obertura del CAP a les nits; duplicar el pressupost de Turisme; publicar els pressupostos, sous i dietes de regidors, alts càrrecs i els de confiança; pla d'emergència per a persones necessitades i, entre altres, respectar els candidats de les llistes que han sorgit de la "decisió democràtica dels ciutadans".