Maria Rosa Vila (CiU) es convertirà avui en la nova alcaldessa d'Amer gràcies a un pacte amb ERC. La intenció inicial era formar un govern de concentració també amb Junts per Amer (JxA) -la federació nacionalista i els republicans encara esperen incorporar-los- però els independents ho descarten perquè, asseguren, no s'han posat d'acord en els temes importants i s'ho han trobat fet.

El 24 de maig, CiU va tornar a guanyar les eleccions però perdien la majoria absoluta, passant de 6 a 5 regidors. En segon lloc va quedar la nova formació JxA amb 4 regidor i ERC es quedava amb 2.

Amb un ajuntament ple de cares noves, la intenció era formar un govern de concentració d'11 regidors. Tot i això, no s'ha arribat a un acord i CiU i ERC han pactat ja el govern i definit el cartipàs que revelaran aquesta setmana entrant.

Vila va assegurar ahir que ha faltat temps per "anar parlant i concretant" els temes importants i que estan "oberts" a incorporar Junts per Amer durant el mandat, ja que formar un govern de concentració "és dificultós", recalcant que els ha faltat més temps.

Per la seva part, Salvador Clarà (ERC) va assegurar que volen un pacte a tres i que de moment "ens hi hem afegit" al govern amb l'esperança "que els tercers hi entrin". Va admetre que potser ha faltat "temps" i comunicació entre "CiU i Junts pr Amer". A més, va avançar que JxA va demanar repartir-se l'alcaldia amb CiU dos anys cadascun i que Clarà va desvetllar també que avui s'abstindran en la votació i que, entre altres, portaran l'àrea de Promoció Econòmica i Ter Brugent, unes carteres que s'han donat pensant en les persones que les podrien portar.

Finalment, des de JxA, Mosies Garcia va explicar que van presentar un document inicial on, entre altres, parlaven de l'alcaldia i demanaven concretar temes importants, com els polèmics Pisos Baker o la qüestió de la secretària, entre altes. CiU i ERC "donaven per bons la bona voluntat per arreglar-ho i que no calia fixar res", va prosseguir, i "no s'ha posat sobre la taula més enllà del repartiment de cadires", va sentenciar Garcia, amb "els noms assignats".

D'aquesta manera, el cap de llista de JxA va assegurar que ara mateix "no ens veiem entrant en un govern" i, per això, "pensem que podem ser més útils des de l'oposició", ja que "no estarem lligats de mans per 4 anys", va acabar.