L'Associació Amics de la Música de Lloret ha iniciat una campanya de mecenatge per restaurar l'orgue de l'església de Sant Romà, un instrument que data de l'any 1930. Sota el lema "Música per un tub", el dissabte 20 de juny, des de les onze del matí fins a la mitjanit, es faran petits concerts a la plaça de L'Església. L'entitat instal·larà un piano de cua i, amb l'acompanyament d'altres instruments i cant, s'aniran succeint actuacions musicals. La marató acabarà amb una audició de sardanes a càrrec de la Bisbal Jove. A més, els assistents podran pujar al primer pis de l'església a veure l'orgue. També hi haurà l'oportunitat de fer-se soci de l'entitat i fer un donatiu per a la restauració, o bé, apadrinar un tub.

L'orgue lloretenc és un dels pocs que es va salvar durant la Guerra Civil. Construït el 1930 per l'italià Silvio Puggina, que també va construir l'orgue del presbiteri de Montserrat, amb la Guerra el van desmuntar i el1940, el mateix orguener el va muntar. D'estil post-romàntic i sonoritat simfònica, té més de 1.400 tubs i és un dels dos únics orgues de Puggina que s'han conservat en estat original i dels pocs completament pneumàtics que han subsistit a Catalunya.

Amb el temps s'ha deteriorat i no és viable sense una restauració a fons. El projecte té una primera fase per canviar el motor, amb un cost de 6.688 euros, que ja s'ha pagat. La segona és restaurar la consola, amb un cost de 30.835 euros (ja n'han pagat 14.011). Quedaria la restauració de l'interior, que està pressupostat en 159.404 euros