La fiscal demana 43 anys de presó per a l'expolicia de Girona que va matar la cunyada i va apunyalar la dona al coll a Caldes de Malavella el 28 de maig del 2013. L'acusa d'un assassinat, d'un intent d'assassinat i de dos delictes de lesions psíquiques, pel trauma que ha provocat a les filles menors d'edat de la víctima matant-la davant seu. La fiscal, Sandra Maria Fagil, sosté que aquell matí l'acusat, Antonio Alcaraz, va anar fins a casa del seu germà perquè sabia que havien acollit la seva dona, amb qui estava en procés de separació. Aleshores, va baixar del cotxe armat amb un ganivet i va degollar la cunyada, a qui culpava de la situació, i va assestar dues ganivetades al coll a la seva dona.

Segons l'escrit d'acusació, en el moment del crim la relació entre Alcaraz i la seva dona "s'havia anat deteriorant progressivament". De fet, feia tres mesos que la dona volia separar-se'n. El matrimoni portava 28 anys junt, vivia a Vilablareix i tenia dos fills. Alcaraz, que havia estat Policia Municipal, no acceptava la ruptura. De fet, com indica la fiscal, l'acusat cada vegada estava més irascible. A més, creia que la seva cunyada (la muller del seu germà) era la culpable de tot, i l'acusava d'haver convençut la dona perquè se'n divorciés.

La tarda del 25 de maig del 2013, la situació va anar a més. Alcaraz es va "enutjar extraordinàriament" quan la seva dona li va dir que acompanyaria la cunyada fins a Barcelona. L'expolicia es va mostrar tant agressiu que la dona, després de demanar ajuda als familiars perquè estava "molt espantada", va decidir anar-se'n de casa i instal·lar-se al xalet on vivien els seus cunyats, a la urbanització Llac del Cigne de Caldes.

Els següents dies, recull la fiscal, Alcaraz no va deixar de trucar insistentment a la seva dona. Cada cop que parlaven, l'expolicia l'intentava convèncer que no se separés, però la dona ja li va fer saber que la seva decisió era "irrevocable", i que aquella setmana iniciaria els tràmits de divorci.

El crim va tenir lloc a primera hora del matí del 28 de maig. Cap a tres quarts de nou, la dona i la cunyada marxaven de la casa de Caldes amb cotxe. Al vehicle també hi anaven les filles de la víctima, de 6 i 10 anys, que anaven a escola. Mentre eren al garatge, la cunyada va tornar un moment a la casa perquè s'havia deixat una jaqueta, i va demanar a la seva filla gran que, mentrestant, accionés la porta amb el comandament.

Esperent el moment

Segons la fiscal, aquest era el moment que esperava Alcaraz. L'expolicia havia fet guàrdia davant la casa amb el seu cotxe (un Hyundai Matrix negre), esperant a què s'obrís la porta del garatge. Quan això va passar, va pujar la rampa d'accés amb el cotxe "a gran velocitat" i va entrar al garatge, amorrant-se a l'altre vehicle.

Aleshores, Alcaraz va baixar del cotxe i, esgrimint un ganivet de 25 centímetres, va anar cap a la seva cunyada (que acabava de tornar de dins la casa). Segons recull l'escrit, l'expolicia va fer cas omís dels crits de la víctima, que li va dir horroritzada: "Antonio, sisplau, que hi ha les nenes al davant".

Alcaraz va cridar: "Tu calla, que tens la culpa de tot". I sense que la cunyada pogués reaccionar, amb intenció de matar-la, va clavar-li "una profunda ganivetada a l'alçada del coll". Mentre la cunyada, ferida de mort, intentava caminar cap a la porta del garatge, Alcaraz es va girar cap a la seva dona (que amb les nenes havia baixat del cotxe). L'acusat va clavar-li dues ganivetades al coll i al pit mentre li deia: "Ho veus, ja t'ho havia dit, no m'has fet cas!". Després, segons relata la fiscal, Alcaraz va tornar a atacar la cunyada amb el ganivet. Li va donar dues punyalades més al coll, que la van fer desplomar morta sobre el terra del garatge.

Mentrestant, la dona d'Alcaraz s'estava taponant les ferides amb les mans en un intent de contenir l'hemorràgia. La dona va suplicar a l'expolicia que la portés a l'hospital i l'acusat hi va accedir. La va fer pujar al Hyundai i la va portar fins a l'hospital Santa Caterina de Salt, deixant les dues nenes petites -que ho havien presenciat tot- a l'habitatge de Caldes de Malavella.

Segons la fiscal, si la dona no hagués rebut assistència mèdica immediata, també hauria perdut la vida. Durant el trajecte fins a l'hospital, a més, Alcaraz no va deixar de repetir-li: "Tot això és culpa teva, mira què m'has fet fer".

L'expolicia va ser detingut el mateix dia i, des d'aleshores, es troba en presó preventiva. La fiscal li imputa fins a quatre delictes, pels quals demana 43 anys de presó: 20 anys per l'assassinat; 13 per la temptativa d'assassinat amb agreujant de parentiu i 10 per dos delictes de lesions psíquiques (les menors pateixen malsons i han quedat afectades arran del crim).

A més, la fiscal reclama que Alcaraz no es pugui apropar a la seva exdona durant 24 anys i a cap de les nenes durant 10 anys. En matèria de responsabilitat civil, demana que Alcaraz pagui una indemnització de 280.000 euros.