Endesa ha finalitzat recentment tasques de reforma de la xarxa elèctrica al Parc Natural del Montseny amb l'objectiu de millorar la integració de la infraestructura en l'entorn natural on es troba. Concretament, la companyia ha ?subs?tituït un suport convencional per un pintat de color verd i hi ha instal·lat dispositius per protegir l'avifauna. A més dels beneficis visuals i mediambientals d'aquesta actuació, es millora la qualitat del subministrament elèctric a un total de 2.692 clients del terme municipal d'Arbúcies, han informat fonts de la companyia elèctrica.

Amb aquest que s'acaba d'instal·lar, ja són una quinzena els suports amb tractament cromàtic que Endesa té a l'interior de l'espai natural del Montseny pintats en la tonalitat de verd concreta establerta pel propi Parc. Els nous suports, a més, són de formigó, en comptes de fusta, cosa que els fa més resistents i segurs i augmenten la fiabilitat de la xarxa, han afegit les fonts. Al nou suport, que es troba al costat del càmping La Vall del Vidal, s'hi han instal·lat elements de protecció de l'avifauna. Aquests dispositius tenen la funció de separar i aïllar les diferents fases de cablejat per protegir les aus tot evitant que puguin crear contacte amb els elements conductors de la infraestructura.

Els treballs, que han suposat una inversió de 5.500 euros aportats íntegrament per la companyia, a més de millorar la integració de la xarxa a l'entorn i preservar l'avifauna autòctona, milloren la qualitat del servei elèctric al terme municipal d'Arbúcies.